HMD Global heeft de Nokia 3.1 Plus gepresenteerd als aanvulling op de toch al uitgebreide serie smartphones. Het bedrijf brengt nu al een tijdje nieuwe smartphones uit onder de Nokia-merknaam. De Nokia 3.1 Plus is de laatste smartphone die nu op de markt verschijnt van het nieuwe Nokia. Het is een upgrade van de Nokia 3.1 die eerder dit jaar tijdens het Mobile World Congress werd onthuld, alleen dan iets groter. Samen met de Nokia 6 was de Nokia 3 afgelopen jaar goed voor de meeste verkopen.

6.0 inch beeldscherm

De Nokia 3.1 Plus is uitgerust met een 6.0 inch groot beeldscherm, om tegemoet te komen aan de vraag van consumenten. In de laatste jaren is het formaat van de gemiddelde smartphone enorm toegenomen. Door de kleinere randen en de 18:9 beeldverhouding is het nu mogelijk om het totale formaat minder toe te laten nemen. Dat neemt niet weg dat 6 inch nog altijd een groot formaat is. Voor de Nokia 3.1 Plus heeft HMD Global gekozen voor een 720p HD+ resolutie. Onder de motorkap van de smartphone is een MediaTek Helio P22 processor te vinden. Dit is een 2,0 GHz octa-core processor die wordt bijgestaan door 2 of 3GB werkgeheugen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Twee varianten

Wat betreft de opslagcapaciteit zijn er twee uitvoeringen van 16GB en 32GB. Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je dit uitbreiden met een microSD kaart tot maximaal 400GB. Het toestel is verder voorzien van een 3.500 mAh accu dat voldoende moet zijn voor een batterijduur van twee dagen volgens het bedrijf. De Nokia 3.1 Plus wordt standaard geleverd met Android 8.1 Oreo en krijgt snel een update naar Android 9.0 Pie. Daarnaast wordt het toestel gedurende tenminste twee jaar ondersteund met beveiligingsupdates aangezien het om een Android One toestel gaat.

Dual-camera

De Nokia 3.1 Plus beschikt zoals veel moderne smartphones nu ook over een dual-camera, in tegenstelling tot de Nokia 3.1. De 13 megapixel camera met f/2.1 diafragma die al aanwezig was wordt in de Nokia 3.1 Plus ondersteund door een 5 megapixel camera. Deze combinatie maakt de portretmodus met Bokeh effect mogelijk. De 8 megapixel frontcamera is niet veranderd.

Kopen?

De Nokia 3.1 Plus draagt een prijskaartje van 159 euro voor het instapmodel met 2GB RAM en 16GB opslagruimte. De uitgebreide variant heeft 3GB RAM en 32GB opslagruimte en is te koop voor een bedrag van 179 euro. Hoewel HMD Global heeft aangegeven dat het toestel wereldwijd verkocht gaat worden is het nog niet zeker of dit model naar Nederland komt. Andere Nokia telefoons die nu wel in Nederland verkocht worden zijn de Nokia 7.1 en Nokia 2.1.