Een onaangekondigde Sony smartphone is vandaag opgedoken in de Gfxbench benchmark database. De smartphone draagt het modelnummer Sony H3213 Avenger en is mogelijk één van de nieuwe toestellen voor het jaar 2018. Waar de 2016 een F-modelnummer hadden en de 2017 Xperia modellen een nummer met een G draagt de ontdekte smartphone een H-modelnummer. Dit geeft aan dat het mogelijk om een 2018 model gaat van de Japanse fabrikant. De benchmark test van vandaag toont ons vrijwel alle specificaties van de smartphone.

Benchmark

Uit de benchmark is af te leiden dat het toestel aangedreven wordt door de octa core CPU @2.2GHz chipset van Qualcomm met Adreno 508 GPU. Dit is de Snapdragon 630 processor. Het werkgeheugen ligt op 4GB RAM en voor de opslagruimte is er 32GB opslagcapaciteit. Als er naar de software gekeken wordt dan zien we dat de mobiele telefoon op Android 8.0 Oreo draait, wat op dit moment de nieuwste versies van het Google besturingssysteem is. De resultaten van de benchmark zijn onder dit bericht te zien. Verder komt uit de benchmark naar voren dat het toestel een 6 inch scherm heeft met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Dit betekent dat de smartphone geen 18:9 beeldverhouding krijgt zoals we nu vaker in smartphones tegenkomen. Hoewel er soms sprake is van benchmarks die achteraf niet echt blijken te zijn is dit wel degelijk een nieuw Sony model zo blijkt uit een UAprof document. Dit document, dat op de website van Sony zelf te vinden is, bevestigt de resolutie van de smartphone en Android 8.0 Oreo.

sony uaprof

Dual frontcamera

Het gebied waar de Sony telefoons altijd in uitblinken is de camera’s. Bij dit model is dit wederom zichtbaar aangezien er sprake is van een dual-frontcamera. Dit zien we niet zo vaak in een smartphone. Het toestel heeft een 16 + 8 megapixel frontcamera met video-opnames in maximaal 4K kwaliteit. Aan de achterkant van de smartphone is een 21 megapixel camera aanwezig met diverse features en ook video-opnames in 4K. Mogelijk gaat het om de Xperia XA2 Ultra.

Al eerder werd bekend dat Sony aan de nieuwe toestellen voor volgend jaar aan het werk is. Nu het bedrijf al een aantal jaren de smartphones uitrust met het kenmerkende Omnibalance-design is het tijd voor wat anders. Een topman van Sony, Kenichiro Hibi, heeft eerder laten weten dat het in 2018 van plan is om het smartphone-ontwerp volledig om te gooien. De smartphone die nu getest wordt is waarschijnlijk één van de eerste modellen met dit nieuwe design. Het is nog niet bekend op welke datum de nieuwe smartphones van Sony geïntroduceerd gaan worden.

sony-h3213

Bron: Gfxbench
UAProf