Wederom nieuws uit de hoek van BlackBerry en weer gaat het over een onaangekondigd model. Zojuist ontdekten we dat een aantal nieuwe BlackBerry modellen de Wifi certificatie ontvangen hebben. Opvallend detail, de smartphone draait niet op Android Oreo maar op Android Nougat. Het gaat om een aanvraag van TCL voor de certificering van vier modellen; de BBD100-1, BBD100-2, BBD100-3 en BBD100-6. Dit zijn de vier modellen die eerder zijn opdoken in UAprof documenten gevonden op de website van TCL. Deze fabrikant produceert op dit moment de smartphones voor BlackBerry, maar ook televisies en smartphones voor Alcatel. Eerder deze week kwamen we het model met nummer BBD100- al tegen toen deze een Bluetooth certificatie kreeg. De certificaties geven aan dat een introductie nabij is.

Specificaties

Door de certificaties weten we nu al wat meer over wat ons te wachten staat. De nieuwe BlackBerry smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 625 chipset gecombineerd met 4GB RAM. De grootte van het display is nog onbekend maar wat we wel weten is dat het een Full HD resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. Alleen deze resolutie geeft al weer dat er geen toetsenbord aanwezig zal zijn maar dit is inmiddels ook bevestigd door TCL zelf. Verder biedt de goedkope telefoon ondersteuning voor Bluetooth 4.2, heeft het een IP67 certificatie en draait het op Android Nougat.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Eén of twee modellen?

De laatste tijd hebben we vaker gesproken over nieuwe BlackBerry modellen, waaronder de BlackBerry Juno en Krypton. Deze codenamen werden al in juni door de bekende tipgever Evan Blass met een tweet de wereld ingestuurd. Het ligt voor de hand dat één van de twee modellen de DTEK70 wordt terwijl de naam van het tweede model nog onbekend is. Het is ook nog mogelijk dat de smartphone helemaal geen DTEK naam krijgt. Of er sprake zal zijn van een tweede smartphone is ook nog niet bekend.

In gesprek met CNet liet François Mahieu, het hoofd van de sales afdeling van TCL, weten dat BlackBerry in oktober een nieuwe smartphone zonder fysiek toetsenbord gaat onthullen. Er werd niet gesproken over een tweede model. Nu we steeds meer informatie over slechts één model tegenkomen lijkt het erop dat BlackBerry volgende maand maar één nieuwe smartphone op de markt brengt. De huidige BlackBerry smartphones zonder fysiek toetsenbord vallen op dit moment onder de DTEK lijn, met de DTEK50 en 60 die nu te koop zijn in Nederland. Op basis van de recente informatie lijkt het erop dat volgende maand alleen de opvolger van deze modellen onthuld wordt.

Update: de BlackBerry Motion kopen is nu mogelijk.

BBD100-6

Bron: Wifi Alliance