De naam van de OnePlus 7 Pro is bevestigd door middel van een officiële certificatie bij de Thaise telecommunicatiedienst. En dankzij deze certificatie wordt ook bevestigd dat dit model naar Europa komt. Een smartphone met het modelnummer GM1913 is namelijk gekeurd als de EU-versie van de OnePlus 7 Pro. Terwijl OnePlus de afgelopen jaren slechts één model per half jaar introduceerde lijkt het erop dat er dit jaar minimaal twee modellen tegelijk gepresenteerd gaan worden.

OnePlus 7 en 7 Pro

Volgende maand introduceert OnePlus dus niet alleen de OnePlus 7 maar ook de OnePlus 7 Pro. Mogelijk komt er zelfs nog een OnePlus 7 model met 5G. De Pro-versie heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de beste specificaties van de twee flagship-killers en ook is dit model groter. De OnePlus 7 wordt verwacht met een 6.4-inch display en waterdruppel-notch, de OnePlus 7 Pro met een full-screen 6.64-inch scherm en pop-up camera. Met andere woorden, de OnePlus 7 behoudt het ontwerp van de OnePlus 6T, de Pro-versie krijgt een vernieuwend design.

Oneplus GM1913

Er zijn nog veel meer verschillen. Gisteren heeft AndroidCentral nog wat meer specificaties gelekt van de Pro-versie. Zo krijgt de OnePlus 7 Pro een QuadHD+ Super AMOLED-scherm met een hoge refresh rate van 90Hz. Daarmee zou dit het eerste model zijn van de fabrikant dat met deze hoge resolutie beschikbaar is. Dit model biedt ook ondersteuning voor USB 3.1 en beschikt over een grotere 4000 mAh batterij met 30W snelladen, ook wel bekend als Warp Charge. Verder is de Pro-versie uitgerust met stereospeakers en een triple-camera aan de achterzijde. De hoofdcamera heeft 48 megapixels en wordt geholpen door een ultrawide- en telesensor. Voor de reguliere versie van de OnePlus 7 houdt het Chinese bedrijf vast aan een dual-camera, FullHD+ schermresolutie en waarschijnlijk een kleinere batterij.

Fast and smooth

De naam van de OnePlus 7 Pro dook onlangs al op in een gelekte foto, maar nu hebben we dus ook de bevestiging van een officiële instantie. Ondertussen is OnePlus alvast gestart met het teasen van de nieuwe modellen. CEO Pete Lau heeft gisteren de eerste teaser voor de line-up op Twitter geplaatst. Volgens de korte video wordt het toestel ‘snel en smooth’, waarschijnlijk een hint naar de framerate. Geruchten vertellen dat de smartphones op 14 mei aangekondigd worden, maar dit is nog niet bevestigd door OnePlus.