Smartphonemaker Motorola heeft de One Vision aangekondigd; een opvallende smartphone met een interessante prijs. De One Vision is de opvolger van de Motorola One, die vorig jaar werd geïntroduceerd. Met een hoge resolutie dual-camera, een in-screen frontcamera en Exynos chipset is de Motorola One Vision een aantrekkelijk alternatief in de budgetcategorie.

Motorola One Vision

De Motorola One Vision is uitgerust met een vrij groot 6.3-inch FullHD+ display met een lange aspect ratio van 21:9. Linksboven in het scherm is de frontcamera te vinden, een zogenoemde in-screen frontcamera, die in een gat in het display is geplaatst. Dit voorkomt de inkeping zoals we deze vaker zien, maar er is dus nog wel een stukje scherm dat niet gebruikt kan worden.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Onder de motorkap is de Motorola One Vision voorzien van een Exynos 9609-processor van Samsung. Dit is een octa-core chipset met 2.2 Ghz kloksnelheid. Samen met 4GB RAM zorgt dit voor de benodigde rekenkracht om alle taken uit te voeren. Verder heeft de One Vision een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, 3500 mAh accu met snellader en ook is de 3.5mm koptelefooningang bewaard gebleven. Voor de opslag van data is er plek voor 128GB opslagruimte.

48 + 5 MP dual-camera

Achterop zien we verbeteringen in de dual-camera. Er is een hoofdsensor met 48 MP en f/1.7 diafragma en ook is deze camera voorzien van OIS. Hiernaast is er een tweede sensor met 5 MP en f/2.2 voor het inschatten van diepte. De primaire camera, die met 48MP, gebruikt het bekende Quad-Bayer-filter om 12MP beelden te maken. Motorola’s camerasoftware biedt verder verschillende AI-functies, zoals opname-optimalisatie en een nachtzichtmodus.

De Motorola One Vision is in Brazilië aangekondigd, maar de smartphone wordt ook in andere landen verkocht. Zoals het ernaar uitziet komt de One Vision ook naar Nederland, en wel voor een adviesprijs van 299 euro. Het toestel wordt vanaf juni geleverd in de kleuren brons en saffierblauw.

motorola one vision