Motorola heeft in China de eerste Motorola smartphone met een “notch” gepresenteerd. Terwijl iedereen de Motorola One en One Power als eerste notch-modellen van het bedrijf verwachtte dook de Motorola P30 uit het niets op. De Motorola P30 lijkt een kopie van de iPhone X, alleen is het een Android versie met beduidend minder goede specificaties. Aangezien de P30 exclusief in China uitgebracht wordt ligt het voor de hand dat de Motorola One en One Power op korte termijn onthuld worden voor de globale markt. Eén van de twee modellen, de Motorola One, is vandaag opgedoken op benchmarking website Geekbench.

Benchmark Motorola One

De benchmark laat zien dat de Motorola One getest is met een chipset genaamd msm8953. Dit is de codenaam van de Snapdragon 625 chipset, een octa-core processor met een maximale kloksnelheid van 2.0 GHz. Uit de benchmark valt verder af te leiden dat het werkgeheugen op 4GB RAM ligt. De multi-core score van het nieuwe model blijft steken op 4299 met een single-core score van 876. Dit is iets beter dan de Motorola Moto G6. De eerder dit jaar geïntroduceerde smartphone verscheen op de markt met de Snapdragon 450 chipset en 4GB RAM.

De benchmark laat verder zien dat de Motorola One getest is met Android 8.1. Aangezien het om een Android One toestel gaat is het de verwachting dat dit nieuwe Motorola model met Android 9.0 op de markt zal verschijnen. Wanneer dit precies gebeurt is nog onbekend. Officiële persafbeeldingen werden twee maanden geleden al gedeeld door AndroidHeadlines. De smartphone werd al eerder verwacht maar tot op heden is de smartphone nog niet gepresenteerd.

motorola one

Bron: Geekbench