Met het einde van het jaar in zicht wordt er voor dit jaar niet meer veel verwacht van Motorola. Dat neemt niet weg dat de smartphonefabrikant alweer aan 2019 versies van het huidige aanbod werkt. Eén van de smartphones die we in het nieuwe jaar verwachten is de Motorola Moto G7. Als opvolger van de Motorola Moto G6 ligt het in de lijn der verwachting dat het geen hoogvlieger gaat worden. Dat wordt nu bevestigd door een recente FCC-keuring, waardoor een deel van de Moto G7 specificaties zijn uitgelekt.

Motorola Moto G7 (Plus) specificaties

Vandaag is een Motorola smartphone met het modelnummer XT1965-X gekeurd door de Amerikaanse keuringsinstantie. Vermoedelijk gaat het hier om de Motorola Moto G7 maar het is mogelijk dat het om de Plus versie gaat, de Moto G7 Plus. In de documenten van de keuringsinstantie worden doorgaans geen specificaties geplaatst maar deze keer komen we wat te weten over de interne onderdelen van de smartphone.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

In de documenten is te lezen dat de smartphone voorzien is van de Snapdragon 660 processor dat gekoppeld is aan 4GB RAM en 64GB intern geheugen. Ter vergelijking, de Moto G6 is voorzien van de Snapdragon 450 processor en ook 4GB RAM en 64GB intern geheugen. Er is een versie met 3GB RAM en 32GB opslagruimte, wat ook een optie is voor de Moto G7. De vergelijking is dus voornamelijk te maken op het gebied van de processor, wat een aanzienlijke verbetering betekent als het geteste model daadwerkelijk de G7 is en niet de G7 Plus.

Volgens de FCC-keuring is de Moto G7 verder voorzien van een 3000 mAh batterij en afmetingen heeft van 156.86 x 75.4 mm. In één van de afbeeldingen is bovendien zichtbaar dat er een dubbele camera aan de achterzijde geplaatst is met daaronder de vingerafdrukscanner. Eerdere geruchten meldden dat de Moto G7 uitgerust wordt met een 6.0-inch IPS LCD scherm met FullHD+ resolutie. Dit is een resolutie van 2340 x 1080 pixels en een beeldverhouding van 19.5:9.