Motorola staat op het punt om een aantal nieuwe modellen te introduceren. Zoals gebruikelijk rond deze tijd van het jaar is de G-serie aan de beurt. Nadat eerder al een aantal afbeeldingen van de verwachte smartphones werden gelekt is het nu tijd voor de benchmarks. Gisteren is één van de vier verwachte modellen, de Moto G7 Play, getest in een benchmark. Hierdoor komen we weer wat meer te weten over het goedkoopste model van de G-modellen.

Moto G7 Play benchmark

De smartphone met de naam ‘motorola moto g(7) play’ heeft de benchmark van Geekbench doorstaan met een Snapdragon 625 chipset. Dit wordt in de benchmark vermeld als msm8953, de codenaam voor de Qualcomm Snapdragon 625. Op zich is dit wel vreemd, aangezien documenten van de FCC een andere processor lieten zien, namelijk de Snapdragon 632. Mogelijk dat de Moto G7 dus over de Snapdragon 632 beschikt en de Moto G7 Plus over de Snapdragon 660. De Play smartphone is getest met Android 9.0 Pie, de laatste versie van Android. De multi-core score van het Motorola toestel blijft steken op 4090 met een single-core score van 1173. Aangezien het een goedkoop model is wordt niet veel van de smartphone verwacht en dit zien we terug in de benchmark scores. Al met al krijg je dus waar je voor betaalt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat we nog meer weten

Volgens gelekte afbeeldingen beschikt de Moto G7 Play over een display met inkeping aan de bovenzijde. Deze inkeping biedt de ruimte voor de frontcamera, LED-flitser en een speaker. Door de notch heeft het toestel een andere resolutie dan eerdere modellen in de G6-reeks zoals de Moto G6. Dit geldt ook voor de aspect ratio, die vermoedelijk richting 19:9 gaat. Andere informatie wijst naar een batterij met 3000 mAh capaciteit, een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Er is een enkele camera aan de achterkant waarvan de specificaties op dit moment nog onbekend zijn. Mogelijk komen we snel alles te weten over de nieuwe smartphone van Motorola. De nieuwe G7-serie kan op ieder moment gepresenteerd worden.