Sony heeft een nieuwe smartphone geïntroduceerd als toevoeging op het toch al ruime assortiment. De Sony Xperia XA2 Plus is een mid-range smartphone dat aan het einde van de zomer verwacht wordt. De Xperia XA2 Plus, die op 11 juli werd aangekondigd, is een toevoeging op de eerder gepresenteerde Xperia XA2 en XA2 Ultra. Deze telefoons zijn voorzien van een 5.2 inch en 6.0 inch display. De Xperia XA2 Plus is net als de XA2 Ultra voorzien van een 6.0 inch scherm.

Specificaties

Sony heeft de telefoon volgestouwd met een groot aantal functies, waaronder een 6.0 inch FullHD+ scherm met een beeldverhouding van 18:9 dat dat bedekt is met het sterke Corning Gorilla Glass 5 glas. Aan rekeningkracht is er niets te klagen door de Qualcomm Snapdragon 630 processor dat wordt bijgestaan door 4GB RAM en 32GB opslagruimte. Aan de voorkant is er bovendien een 8 megapixel groothoekcamera te vinden, voor het maken van selfies.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het nieuwste model in de Xperia-lijn bevat ook een vingerafdruksensor aan de achterzijde samen met een 23 megapixel Sony Exmor RS hoofdcamera. Deze camera kan in 4K kwaliteit video’s opnemen maar ook biedt deze camera ondersteuning voor slow-motion video. Verder heeft de smartphone High-Resolution Audio-mogelijkheden met een Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) en een 3580 mAh batterij. De Xperia XA2 Plus wordt geleverd met het Android 8.0 Oreo besturingssysteem en is beschikbaar in zilver, zwart, goud of groen.

Terwijl het Japanse bedrijf in het midden-oosten de strijdbijl begraven heeft lijkt het erop dat de strijd in andere landen nog niet opgegeven wordt. Hoewel het marktaandeel geslonken is blijft Sony het proberen om de smartphonetak te laten floreren. Het is echter niet de verwachting dat de Sony Xperia XA2 Plus het tij gaat keren voor Sony. Met een adviesprijs van 399 euro is dit een “standaard” middenklasser die geen records gaat breken. Eind augustus zou de smartphone in de schappen komen te liggen.