LG is dit jaar nog niet klaar met het uitbreiden van het assortiment. Nadat het al meerdere smartphones geïntroduceerd heeft zijn er nog een aantal toestellen op komst. Hoewel iedereen de LG V40 ThinQ verwacht is er blijkbaar nog een nieuwe model op komst. Met de naam LG Q9 is een smartphone opgedoken waarbij niet alleen een live-foto is gedeeld maar ook de belangrijkste specificaties. Twitter gebruiker MadSimar heeft het toestel in samenwerking met HomeTop bekendgemaakt.

18:9 display

Afgaande op de afbeeldingen zijn vooral de randen opvallend. Deze zijn lang niet zo dun als die van de high-end modellen zoals de LG G7 ThinQ. Verder valt uit de foto op te maken dat het toestel voorzien is van een 18:9 scherm dat voorzien is van een FHD+ resolutie. Er is bovendien geen inkeping aan de bovenzijde van het scherm. De volumebuttons zijn aan de linkerzijde van het toestel geplaatst, zoals gebruikelijk voor het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

LG Q9 specificaties

Volgens de gedeelde informatie is de LG Q9 uitgerust met de Snapdragon 660 chipset, SoC die vorig jaar mei door Qualcomm geïntroduceerd is. Dezelfde chipset is ook te vinden in de Nokia 7 Plus. De mid-range chipset wordt gekoppeld aan 4GB RAM en 32 GB of 64 GB intern geheugen Voor de energievoorziening wordt er gebruik gemaakt van een 3.550 mAh batterij en standaard zal het toestel op Android 8.1 Oreo draaien.

Er is nog geen woord over een mogelijke release. Het is zelfs de eerste keer dat we van het toestel horen. Volgens de bron wordt het toestel in ieder geval in India verkocht voor een prijs van 20.000 INR, omgerekend ongeveer 240 euro. Op dit moment is het nog onbekend of dit LG toestel naar de Benelux komt.