Tijdens de Game Developer Conference begin dit jaar liet LG een aantal nieuwe producten zien aan het publiek, inclusief twee headsets voor virtual reality. Eén van de producten die LG toonde was een prototype van een VR head mounted display. Deze nieuwe headset was volop in ontwikkeling en werd getoond om reacties en feedback te krijgen. Tot nu toe kreeg het apparaat de naam VR HMD maar door een recente merknaam registratie kunnen we melden dat de virtual reality headset waarschijnlijk LG UltraGear gaat heten. De aanvraag is twee dagen geleden gedaan en nu terug te vinden in de database van het Europese EUIPO.

LG UltraGear

LG heeft op 17 oktober 2017 een aanvraag bij het EUIPO gedaan voor het beschermen van de term “UltraGear”. De omschrijving van de aanvraag geeft een lijst met meerdere producten waar de naam voor gebruikt kan worden, waaronder de vermelding van virtual reality headsets, head-mounted video displays en head-mounted holographic displays. Trademark aanvragen kunnen vroegtijdig informatie leveren over aankomende producten die nog niet gepresenteerd zijn. Dit was ook het geval bij de Lenovo Mirage merknaambescherming die we eerder ontdekten, uiteindelijk werd dit dan ook de naam van de Lenovo HMD. Een ander voorbeeld is de aanvraag van de merknaam 360 Round door Samsung die we in augustus ontdekten; de lancering van de 360-camera voor VR vond gisteren plaats. De volledige omschrijving voor de UltraGear merknaam aanvraag:

“Computers; Laptop computers; Computer monitors; TV monitors; Computer keyboards; Computer mouses; Display screens; Audio speakers; Wireless speakers; Loudspeakers; Virtual reality headsets; Head-mounted video displays; Head-mounted holographic displays; Digital signage; Headphones; Wireless headsets; Sound transmitting apparatus; Sound reproduction apparatus; Sound recording apparatus; Apparatus for the transmission of images; Apparatus for the reproduction of images; Apparatus for recording images.”

Specificaties

De LG headset is een high-end product dat gebruik maakt van de rekenkracht van een computer. In dit opzicht lijkt het veel op de HTC Vive en het gebruikt ook dezelfde SteamVR tracking technologie van Valve, een Amerikaanse ontwikkelaar voor game platforms. Na de HTC Vive is het de eerste VR headset die van deze technologie gebruik maakt. De headset van LG heeft een “flip-up” design waardoor je als gebruikers de voorkant van de headset kunt optillen zodat je niet de gehele headset af hoeft te doen. Hiernaast kan de UltraGear het scherm zelf, niet de lens, verplaatsen.

In tegenstelling tot conventionele VR-apparaten die één paneel gebruiken, gebruikt de LG HMD twee 3.64 inch panelen. Het display bestaat uit een 90 Hz AMOLED paneel met 1440 x 1280 resolutie per oog van LG Display. Tenminste, dat was het geval tijdens het GDC evenement begin dit jaar. Mogelijk heeft LG input gekregen van gebruikers en ontwikkelaars waardoor de HMD met andere specs gepresenteerd gaat worden. Op dit moment is er nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid. We zijn benieuwd wat hoe eindresultaat wordt.

Bron: EUIPO pdf