Een onaangekondigde smartphone van het Zuid-Koreaanse LG is opdoken in de database van benchmarking website Geekbench. De smartphone met het modelnummer LM-Q710 is al meerdere keren voorbij gekomen in het nieuws over aankomende LG telefoons. De naam wordt vermoedelijk LG Q7 maar ook zijn er berichten dat het de Q7 Stylus wordt. Er zijn namelijk meerdere modellen gespot in de afgelopen tijd. Tijdens het MWC evenement in februari toonde LG niet alleen de G7 ThinQ aan een selecte groep insiders maar ook de LG V35 en de LG Q7. Nu de LG G7 al gepresenteerd is, de V35 ThinQ al meerdere keren in het nieuws geweest wordt het tijd om kennis te mogen maken met de LG Q7 (Stylus).

Benchmark LM-Q710

De benchmark laat zien dat de LM-Q710 met een Mediatek chipset is getest welke de codenaam MT6750 draagt. Dit is een processor met 1.51 GHz kloksnelheid. In de benchmark wordt ook de MT6755 vermeld, wat de codenaam van de Helio P10 is, maar dit lijkt de gebruikte processor niet te zijn gezien de kloksnelheid. Voor het werkgeheugen is er gekozen van 4GB RAM. De LM-Q710 heeft in de benchmark een score behaald van 2322 in de multi-core en 630 in de single-core.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Met deze score haalt het toestel een vrij lage score dat in lijn ligt met recente budgetmodellen van andere fabrikanten. Bijvoorbeeld, de Motorola Moto E5 Plus heeft in de benchmark een score behaald van 1835 punten in de multi-core en 653 in de single-core. De onaangekondigde Samsung Galaxy J4 toonde een score van 1813 in de multi-core en 623 in de single-core. Met deze vergelijkingen kunnen we stellen dat de prestaties niet veel beter zijn dan een budgetmodel. De LM-Q710 is verder uitgerust met Android 8.1 en een 18:9 display, zo bleek uit een andere benchmark.

Bescherming Q7 naam

Gezien een recente trademarkaanvraag van het Zuid-Koreaanse bedrijf is het niet vreemd dat de Q7 ThinQ naam gebruikt gaat worden. LG heeft namelijk eind februari een aanvraag gedaan om de term “Q7” te beschermen bij de KIPO (Korean Intellectual Property Office). De bescherming vond plaats in thuisland Zuid-Korea onder de categorieën ‘mobiele telefoons, smartphones’ en de goedkeuring werd vervolgens verleend op 9 maart 2018. Dit betekent niet dat deze naam daadwerkelijk gebruikt gaat worden maar door eerdere berichten ligt dit wel voor de hand. De recente tekenen wijzen erop dat er een Q7 model geïntroduceerd gaat worden maar ook een stylus variant met de naam LG Q7 Stylus.

Opvolger LG G6

De smartphone wordt mogelijk de opvolger van de LG Q6. Dit mid-range toestel werd in 2017 aangekondigd in diverse varianten, waarbij alleen de normale Q6 versie in Nederland uitgebracht werd met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De Q6 modellen van vorig jaar worden aangedreven door een Qualcomm processor, de Snapdragon 435 processor. Wat betreft het “FullVision” scherm van de Q6 is er sprake van een 5,5 inch scherm met 18:9 beeldverhouding en 2160 x 1080 resolutie.

lm-q710

Bron: Geekbench