LG heeft een patent aangevraagd op de werking van een stylus die niet alleen op elk oppervlak werkt maar ook over verschillende sensoren beschikt. De patentaanvraag is vandaag gepubliceerd in de United States Patent and Trademark Office (USPTO) database en beschrijft een stylus die verschillende elektronische producten kan vervangen, waaronder een smartwatch. Het kan gebruikt worden als een normale stylus maar heeft uiteenlopende functies die overeenkomen met die van een smartphone. Dit is hoe de futuristische stylus pen van LG eruit kan zien en wat het allemaal kan.

Schrijven op elk oppervlak

Terwijl een normale stylus pen enkel op het display van een ander apparaat gebruikt wordt, om te tekenen of te schrijven, werkt deze stylus op elk oppervlak. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om op papier te schrijven terwijl de tekst op het display van een smartphone getoond wordt. Hoe dit werkt wordt getoond in de volgende illustratie.

bellen stylus

Internet en bellen

Er is bovendien een ingebouwde camera, microfoon en geheugenchip om alles op te slaan. Alsof dat nog niet genoeg is zitten er een modules in de stylus pen voor draadloze communicatie, waardoor je ermee kunt bellen. Het lijkt wat vreemd om een stylus aan je oor te houden maar zo dacht men jaren geleden ook over de mobiele telefoon. De stylus is samen met een smartphone, tablet, computer of televisie te gebruiken maar ook als een individueel apparaat dat niet gekoppeld hoeft te worden aan een ander toestel.

LG stylus

Dubbel display

Aan beide zijkanten van de stylus zijn kleine displays te vinden. Het ene display kan gebruikt worden om de tijd op te vermelden en snelkoppelingen om een email te versturen, te bellen of een bericht te lezen. Het andere display is wat langer en kan meldingen tonen van inkomende berichten en andere meldingen.

display zijkant

Vervanger voor de smartphone?

Als we kijken naar al deze mogelijkheden dan lijkt een smartphone overbodig. Onderdeel van de pen zijn de typische sensors die ook in smartphones aanwezig zijn. Er is een nabijheidssensor, gyrosensor, drukgevoeligheidsensor maar ook onder meer een eye-tracking sensor en vingerafdrukscanner. Met behulp van de bewegingssensor kan de stylus van modus veranderen om zo verschillende acties uit te voeren.

Wat deze stylus nog meer op een smartphone laat lijken is een ingebouwd scherm dat opgerold kan worden á la de LG Rollable OLED TV. Dit wordt getoond in één van de illustraties. Met een druk op de knop komt het oprolbare scherm naar buiten waarna het volledige display tevoorschijn komt.

rollable display

Interface

Uit de afbeeldingen van de aanvraag blijkt dat de stylus over een interface beschikt dat vergelijkbaar is met de gebruikelijke interface van smartphones en tablets. Wanneer het scherm niet uitgerold is blijft een klein gedeelte van het display zichtbaar voor het tonen van meldingen.

zijkant display

Smartphones, wearables en andere veelgebruikte elektronische apparaten hebben een conventionele vorm waar LG van afwijkt met het idee van deze multifunctionele stylus pen. De functies van de gepatenteerde stylus pen komen overeen met al deze apparaten waardoor de stylus pen mogelijk zelfs als vervanger van de smartphone gezien kan worden.

Of deze stylus ooit op de markt zal verschijnen blijft nog maar de vraag. Zoals vaak geldt voor dit soort patenten zijn het ideeën die voor de toekomst beschermd worden. Dit is echter nooit een garantie dat het idee ooit uitgewerkt wordt tot een consumentenproduct.

Bron: USPTO