De nieuwe iPhone XR is vanaf vandaag te bestellen. Alle retailers en providers bieden de smartphone vanaf vandaag aan als pre-order. De eerste leveringen van de nieuwe iPhone vinden over precies een week plaats, vanaf 26 oktober. Daarmee behoort Nederland tot de eerste landen waar de iPhone XR verkocht wordt. Als “budgetvriendelijk” alternatief op de iPhone XS en XS Max is de iPhone XR te koop voor een lagere prijs dan de andere twee modellen.

iPhone XR

De iPhone XR heeft een volledig glazen en aluminium ontwerp met een 6.1 inch Liquid Retina display. Dit is 0.3 inch groter dan het scherm van de iPhone XS maar 0.4 inch kleiner dan het iPhone XS Max scherm. De lagere adviesprijs betekent dat er op een aantal punten bespaard is. Zo is het toestel voorzien van een LCD-scherm in plaats van een OLED-scherm. Toch claimt Apple dat dit het meest geavanceerde LCD-scherm ooit is in een smartphone. Aan de achterzijde is een enkele camera, in tegenstelling tot de andere modellen, maar aan de voorkant is wel het nieuwste TrueDepth-camerasysteem aanwezig. Deze heeft de portretmodus en portretverlichting voor selfies en ook Face ID kan gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De iPhone XR zit verder vol met de nieuwste technologieën, waaronder de A12 Bionic chipset met de next-generation Neural Engine, één van de snelste chipsets die op dit moment verkrijgbaar is. De batterijduur is bij dit model bovendien langer dan bij eerdere modellen, in vergelijking met de iPhone 8 Plus. De iPhone XR introduceert ook Dual-sim functionaliteit door het gebruik van een nano-simkaart en digitale eSIM. Hiernaast is de iPhone XR is waterbestendig, met een classificatie van IP67. Dit staat voor een bescherming tegen drinken, inclusief koffie, thee en frisdrank.

Modellen en kleuren

De iPhone XR is beschikbaar in 64GB, 128GB en 256GB opslagruimte varianten. Met zes verschillende kleuren is het de iPhone voor liefhebbers van een opvallende kleur. De iPhone XR is te koop in zwart, wit, blauw, geel, koraal en (PRODUCT) RED. Een deel van de opbrengst van de iPhone XR (PRODUCT) RED aankopen gaat rechtstreeks naar fondsen ter ondersteuning van HIV-testen, behandeling en preventieprogramma’s met een specifieke focus op het elimineren van de overdracht van het virus van moeders op hun baby’s.