Apple liefhebbers zitten er al maanden op te wachten, de presentatie van de nieuwe modellen. Over twee dagen is het zover en zal het Amerikaanse bedrijf de drie nieuwe modellen presenteren. Het trio houdt de gemoederen al maanden bezig. Vlak voor de eindstreep wordt er nu hevig gediscussieerd over de namen. Het laatste nieuws is dat de drie modellen over de toonbank zullen gaan als iPhone Xc, Xs en Xs Plus.

Bevestiging namen

De doorgaans betrouwbare Japanse website Macotakara meldt dat dit de namen zijn van de drie onaangekondigde iPhone toestellen. Met een live-foto van een China Mobile presentatie worden de namen nu bevestigd, zover dat mogelijk is. De afgelopen dagen kwam ook een andere naam voor het grootste model in de media als de iPhone Xs Max. Dit betekent dat iemand het niet bij het rechte eind heeft en we het pas echt zeker weten als de presentatie achter de rug is.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

iPhone XS

iPhone XS is de naam voor het OLED model met 5.8 inch display, de opvolger van de iPhone X. Er is een tweede OLED-model op komst dat groter is dan dit model, volgens geruchten genaamd iPhone Xs Plus of Xs Max. Dit model zou een 6.5 inch scherm krijgen. De twee modellen zijn beiden voorzien van een scherm met een inkeping, waar de sensoren voor gezichtsherkenning en de frontcamera zich in bevinden. Het derde model krijgt een 6.1 inch LCD scherm met inkeping en zal door het leven gaan als de iPhone Xc.

Presentatie op 12 september

De officiële presentatie van de 2018 modellen vindt plaats op 12 september in Cupertino, Californië. De plek in Cupertino dat voor de onthulling ingezet wordt is het Steve Jobs Theater. Vanaf 10.00 lokale tijd worden de eerste producten onthuld. Andere producten die verwacht worden zijn de nieuwe Apple Watch, draadloze AirPods en een iPad Pro.