Google heeft de jaarlijkse lijst met de meest gezochte zoekresultaten gepresenteerd. Het “Year in Search 2017” toont een lijst met zoektermen die gebaseerd zijn op een grote verkeerstoename in 2017 in vergelijking met 2016. Nederland heeft in 2017 in grote aantallen gezocht naar de iPhone 8, zo blijkt uit de lijst voor Nederland. De iPhone 8 staat op de 6e plek in het overzicht.

Year in Search 2017

Het jaarlijkse Year in Search overzicht geeft ons een goed beeld van waar Nederland zoals naar zocht in het afgelopen jaar. Zoals altijd zijn belangrijke evenementen zoals het WK, Songfestival en Tour de France populair maar ook blijken de Apple smartphones ieder jaar in trek bij het Nederlands publiek. Vorig jaar was het de iPhone 7 zoekopdracht die de derde plek behaalde. Dit laat zien dat de iPhone nog steeds enorm populair in ons land is. De later gepresenteerde iPhone X komt niet voor in de lijst met populaire zoekopdrachten. Verder zocht Nederland massaal op Anne Faber, Stemwijzer en Patricia Paay. In de categorie “Hoe werkt…?” zochten Nederlanders veel op de werking van populaire apps. Zo is “Hoe werkt Tinder?” een populaire zoekterm geworden in 2017 maar vraagt iedereen zich blijkbaar ook af hoe Spotify, Snapchat en Instagram werken.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

iPhone 8

De iPhone 8 is de eerste smartphone van Apple die in september 2017 op de markt gebracht is. Het toestel met 4.7 inch LCD display lijkt op de iPhone 7 maar toch is er veel veranderd. Waar de smartphone van Apple zich vooral door onderscheidt is de chipset. Veel sneller en krachtiger kun je het op dit moment niet krijgen. Bovendien is de iPhone 8 nu ook draadloos op te laden, heeft het een verbeterde camera en IP67 certificatie tegen water en stof. Nu te koop met 64GB of 256GB opslagruimte in het grijs, zilver of goud. Bekijk hier de huidige tarieven.

Bron: Google Trends