Het duurt nog iets meer dan een week voor de nieuwe iPhones onthuld worden maar ook zal er aandacht zijn voor de nieuwe iPad modellen. Eén van deze iPads is de 12.9 inch iPad Pro (2018) die samen met de kleinere 10.5 inch variant gelanceerd zal worden. Van deze nieuwe en relatief grote tablet zijn nu de eerste beelden opgedoken die laten zien wat voor redesign Apple straks gaat presenteren. Zoals vaker is het wederom beroepslekker @OnLeaks die de afbeeldingen en video in samenwerking met MySmartPrice heeft samengesteld op basis van de fabriekstekeningen. Hoewel er niet bevestigd kan worden dat het ontwerp voor 100 procent accuraat is weet iedereen dat @OnLeaks het bijna altijd bij het rechte eind heeft.

Geen homebutton

Wie de afbeeldingen een eerste blik geeft zal meteen opmerken dat de iPad Pro voor 2018) er enorm anders uit dan zijn voorganger. Het eerste dat de oplettende kijker ziet is het gebrek aan een homebutton. Zoals de afbeeldingen laten zien maakt dit het mogelijk om de randen aanzienlijk te verkleinen. Deze doorlopende trend in smartphones begint zo te zien nu ook vorm te krijgen in de tabletmarkt. Hoewel de randen nog steeds veel groter zijn dan die van de iPhone X, en ongetwijfeld ook de verwachte iPhone XS, zijn de randen voor een tablet aardig dun.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Het ontbreken van een homeknop betekent dat de nieuwe iPad Pro waarschijnlijk met FaceID ontgrendeld kan worden. Dit betekent dat er een TrueDepth camera aanwezig is aan de voorzijde van de tablet. De afbeeldingen laten ook zien dat er een laadpoort in het midden van de onderzijde te vinden, maar geen 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Er zijn twee speakers te vinden aan de onder- en bovenkant voor een totaal van vier speakers. De afmetingen van de aanstaande tablet van Apple zijn ongeveer 280,6 x 215 x 5,85 mm (7,77 mm inclusief de achterste camerabobbel). De volumeknoppen bevinden zich aan de rechterkant van de iPad Pro. Aan dezelfde zijde is nog een knop geplaatst waar niemand op dit moment een betekenis aan kan geven. De Smart Connector is verplaatst en bevindt zich direct boven de oplaadpoort.

Verwacht wordt dat Apple deze massieve tablet tijdens de keynote van 12 september gaat presenteren. Er worden twee nieuwe iPads verwacht, drie nieuwe Apple modellen en nog meer nieuwe producten waaronder een nieuwe Apple Watch. Met nog slechts een week te gaan hoeven we niet meer lang te wachten op de officiële persafbeeldingen.