De Samsung Galaxy Note 7 wordt vanaf vandaag in Nederland geleverd. Niet aan iedereen maar alleen aan de personen die een pre-order voor het toestel geplaatst hebben. Moeten deze personen daar nu blij mee zijn of staat hen nog wat te wachten? Door de incidenten met ontploffende batterijen is de Note 7 niet op de originele releasedatum in Nederland uitgebracht. In plaats hiervan werd de levering van het toestel tot nader order uitgesteld. Met een wereldwijd omruilprogramma en vervangende modellen leken de problemen voorbij te zijn maar is dat ook zo? Afgelopen week zijn er wederom incidenten geweest met vervangende toestellen. Hoewel Samsung zegt dat het de incidenten nog onderzoekt stijgt het wantrouwen in de Note 7 met de dag. Durf jij het risico te nemen? Bekijk de tijdlijn met alle informatie over de lancering van de Samsung Galaxy Note 7.

infographic note 7 mobielkopen

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Deel deze infographic op je website

Tijdlijn

Augustus 2, 2016 – Samsung presenteert de nieuwe Galaxy Note 7

Samsung Electronics lanceert de Galaxy Note 7. Volgens het bedrijf zelf is de Note 7 een voorbeeld van het leiderschap dat Samsung toont op de smartphone markt met innovatieve features die een standaard creëren voor smartphones met een groot scherm.

Augustus 11, 2016 – Galaxy Note 7 breekt Zuid-Koreaans pre-order record

Volgens een lokaal rapport zijn er in Zuid-Korea meer dan 200.000 Galaxy Note 7 toestellen als pre-order besteld in minder dan 2 dagen. Dit is het dubbele aantal orders in vergelijking met de Galaxy S7 en S7 edge. Dit is goed nieuws voor Samsung dat hiermee het pre-order record in eigen land overneemt.

Augustus 19, 2016 – Samsung’s Galaxy Note 7 vanaf vandaag te koop

Samsung Electronics heeft vandaag de Galaxy Note7 officieel gelanceerd in een select aantal landen waaronder de VS, Canada, Mexico, Puerto Rico, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Verenigde Arabische Emiraten en Korea.

Augustus 24, 2016 – Eerste incident met de Samsung Galaxy Note 7

Een gebruiker in China toont op het sociale netwerk Baidu afbeeldingen van een geëxplodeerde Samsung Galaxy Note 7. De afbeeldingen tonen aan dat de batterij volledig gesmolten is net als alles eromheen. Het gebeurde tijdens het opladen van de smartphone met een microUSB naar Type C kabel.

Augustus 29, 2016 – Samsung Galaxy Note 7 vat vlam

Youtube gebruiker Ariel Gonzalez publiceert een video over een Note 7 die vlam heeft geval. Ariel gebruikte een officiële Samsung oplader.

Augustus 31, 2016 – Galaxy Note 7 in de wacht gezet voor “kwaliteitstests”

Samsung heeft bevestigd dat de transporten van de smartphone vertraagd worden zodat het bedrijf aanvullende kwaliteitstesten kan uitvoeren. Het bedrijf gaat er niet op in waarom de aanvullende testen nodig zijn. Reuters legt de link met diverse incidenten met ontploffende batterijen in de smartphone.

September 1, 2016 – Ruil alle Note 7 toestellen in voor een nieuw toestel

Op 1 september schreef een medewerker van het bedrijf in een interne memo; “Please recall all Note7s and exchange them with new ones. I don’t have to get my PS”. Hierbij werd verwezen naar de bonus die de medewerker zou krijgen. “It’s humiliating.” De incidenten met exploderende Note 7 smartphones en de vertraagde transporten zorgden voor veel bewegingen op de beurs. Samsung heeft binnen korte tijd 7 miljard marktwaarde verloren.

September 2, 2016 – Samsung vervangt Note 7 smartphones voor een nieuw model

Als reactie op de incidenten met de Galaxy Note 7 heeft Samsung een uitgebreid onderzoek uitgevoerd en een probleem gevonden in de batterij.  Tot vandaag zijn er wereldwijd 35 gevallen gerapporteerd en Samsung werkt samen met leveranciers om getroffen toestellen te identificeren. Samsung heeft de verkopen van de Galaxy Note 7 gestopt.

September 8, 2016 – FAA verklaring over Samsung Galaxy Note 7 toestellen

In het licht van recente incidenten en de bezorgdheid van Samsung over de Galaxy Note 7 apparaten raadt de Federal Aviation Administration passagiers aan om het toestel niet aan te zetten, aan boord van vliegtuigen op te laden of op te bergen in ingecheckte bagage.

September 9, 2016 – Passagiersinformatie over de Samsung Galaxy Note 7

Naar aanleiding van de officiële mededeling van Samsung op problemen met de Samsung Galaxy Note 7 adviseert het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA)  passagiers en bemanningsleden deze apparaten uitgeschakeld te houden, niet op te laden terwijl aan boord van het vliegtuig of in de gecontroleerde bagage te plaatsen.

September 12, 2016 – Samsung verliest $22 miljoen marktwaarde

Samsung Electronics verliest in twee dagen tijd 22 miljard dollar aan marktwaarde omdat beleggers rekening houden met een groter effect op de rest van het productportfolio van het bedrijf. Vandaag werd ook gemeld dat Samsung voor de nieuwe batterijen overschakelt naar China’s ATL.

September 13, 2016 – Software update voor niet ingeruilde toestellen

Samsung Electronics geeft een kleine fout in de batterij de schuld voor de wereldwijde terugroepactie. Met een software update probeert Samsung problemen uit te sluiten bij Samsung toestellen in Zuid-Korea die niet ingeruild worden door de eigenaren. De update probeert explosies van de batterij te voorkomen door de accu niet verder op te laden dan 60 procent.

September 15, 2016 – Terugroepactie alle Galaxy Note 7 smartphones in VS

De lithium-ion batterij in de Galaxy Note7 smartphones kan oververhit raken en in brand vliegen waardoor er gevaar is voor brandwonden (Recall No. 16-266). Samsung heeft tot vandaag 92 meldingen ontvangen van oververhitte batterijen in de Verenigde Staten inclusief 26 meldingen van brandwonden en 55 meldingen van materiële schade.

September 19, 2016 – Nieuwe Galaxy Note 7 eenvoudig te identificeren

Samsung introduceert een groen batterij-icoon in de software van de Note 7. De groene batterij-icoon is zichtbaar in de statusbalk, op het Always On Display en op het Power Off scherm. Gebruikers kunnen de nieuwe Galaxy Note7 eenvoudig identificeren aan het zwarte en vierkante icoon op de doos.

September 22, 2016 – De financiële schade van de Galaxy Note 7

Analisten in Zuid-Korea zijn van mening dat Samsung Electronics dit kwartaal een bedrijfswinst zal hebben van $6.7 miljard wat een daling betekent van 8,6 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. Samsung had een bedrijfsresultaat van $7.23 miljard  in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit was het hoogste resultaat in de afgelopen twee jaar.

September 25, 2016 – Klachten ontstaan  over vervangende batterijen

Er zijn klachten over de vervangende toestellen in Zuid-Korea. Gebruikers van de nieuwe batterijen melden oververhitting van de batterij en verlies van energie terwijl het toestel opgeladen wordt.

September 27, 2016 – Update Samsung’s wereldwijde vervangingsprogramma

Samsung: “Our focus now is to make sure that all affected devices are replaced as quickly and efficiently as possible.”. Circa 90 procent van de Galaxy Note 7 gebruikers heeft een nieuw model van de Note 7 gekozen sinds deze beschikbaar kwamen. Meer dan 60 procent van de verkochte Note 7 toestellen in de VS en Korea zijn terug gehaald door middel van het vervangingsprogramma. In Singapore heeft 80 procent van de gebruikers deelgenomen aan het vervangingsprogramma dat op 17 september startte.

September 28, 2016 – Samsung onderzoekt klachten over vervangende modellen

Er zijn meer klachten van gebruikers die de nieuwe Note 7 gebruiken. In verschillende incidenten in de VS en Korea hebben gebruikers aangegeven dat de smartphone te warm wordt tijdens bellen.

September 29, 2016 – Verontschuldigingen naar Chinese klanten

Samsung verstuurt een open brief naar haar klanten waarin het bedrijf zich verontschuldigt voor de problemen met de Note 7 smartphones. In de brief wordt de nadruk gelegd op het feit dat de in China verkochte toestellen veilig zijn en niet dezelfde batterij gebruiken als in de landen met getroffen gebruikers.

Oktober 1, 2016 – Nieuwe Galaxy Note 7 vanaf vandaag te koop

De verkoop van de nieuwe Note 7 gaat weer van start. De eerste batch toestellen wordt in Korea verkocht waarna het vervolgens in de komende weken verkocht wordt in landen wereldwijd.

Oktober 6, 2016 – “Nieuwe” Note 7 vat vlam op Amerikaans vliegtuig

Tijdens het instappen van passagiers op een Southwest Airlines vliegtuig (flight 994) vat een Samsung Galaxy Note 7 vlam waarna het vliegtuig geëvacueerd wordt. Het gaat om een Note 7 die vervangen is. De federale toezichthouders beginnen samen met de US Consumer Product Safety Commission een onderzoek naar het vervangende model om te onderzoeken wat er precies gebeurt is.

Oktober 7, 2016 – Samsung boekt meer winst ondanks problemen met Note 7

Samsung Electronics boekt meer winst dan verwacht werd voor het derde kwartaal van 2016. Samsung verwacht een winst van 7,8 biljoen won (6,3 miljard euro) bij een omzet van 49 biljoen won. Dit betekent een stijging van het operationeel resultaat van 5,5 procent. De volledige kwartaalcijfers worden op 27 oktober bekendgemaakt. AT&T overweegt om de verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 volledig te stoppen door de laatste berichten over de veiligheid van de smartphone. Dit wordt verklaard door een persoon bekend met de situatie. De uiteindelijke beslissing volgt vrijdag. Samsung verteld op haar website: “We want to reassure our customers that we take every report seriously and we appreciate their patience as we work diligently through this process.”

Oktober 8, 2016 – Man gewond door vervangend Samsung toestel

Michael Klering verklaarde dat hij het vervangende Galaxy Note 7 toestel net iets langer dan een week had voordat het vlam vatte. “De smartphone is een vervangend toestel dus je zou verwachten dat het veilig is. Het was niet ingeplugd. Het lag er alleen maar”.

Oktober 10, 2016 – Galaxy Note 7 wordt geleverd in Nederland

Samsung levert de Note 7 vanaf 10 oktober aan Nederlanders die het toestel als pre-order besteld hebben. Volgens het Zuid-Koreaanse Yonhap is Samsung tijdelijk gestopt met de productie van de Galaxy Note 7 smartphone. Samsung reageerde hierop met een verklaring dat het de productievolumes aangepast heeft na de recente berichten over de toestellen die vlam vatten. Het bedrijf doet dit om de kwaliteit te waarborgen. Later op de dag meldt Samsung aan diverse media dat de Note 7 niet in de Benelux geleverd gaat worden op 10 oktober.

Oktober 11, 2016 – Samsung stopt wereldwijde verkoop Galaxy Note 7

De verkoop van de Galaxy Note 7 is compleet stilgelegd door het Zuid-Koreaanse bedrijf. Gebruikers die een Galaxy Note 7 bezitten wordt aangeraden om het toestel uit te zetten en niet meer in te schakelen verklaarde Samsung vandaag. De gebruikers kunnen het toestel omruilen voor een ander model of het geld terugkrijgen.