Huawei kondigt over precies twee weken de P30-serie aan. De meest krachtige versie, de Huawei P30 Pro, is zojuist opgedoken bij benchmarking website Geekbench. Hierdoor wordt niet alleen de chipset bevestigd maar ook het werkgeheugen en de Android versie.

Huawei P30 Pro benchmark

De smartphone met het modelnummer VOG-L29 heeft de benchmark doorstaan met de Kirin 980 chipset en 8GB RAM. Niet alleen werd dit al verwacht, maar dit is ook terug te zien aan de kenmerken van de processor zoals deze worden aangegeven in de benchmark. De interne codenaam voor de VOG-L29 is Vogue.

De multi-core score van het Huawei toestel blijft steken op 9670 met een single-core score van 3251. Hoewel de score niet bepaald hoog is voor de chipset en werkgeheugen combinatie is dit slechts de eerste vermelding in de database. Verwacht wordt dat de gemiddelde score iets hoger uitvalt, op het niveau van de Huawei Mate 20. De smartphone is vandaag getest met Android 9.0 Oreo, wat geen verrassing is.

Volgens eerdere geruchten wordt de Huawei P30 Pro uitgerust met een 6.4 inch display met FullHD+ resolutie en 19.5:9 aspect ratio. De smartphone beschikt bovendien over een nieuwe camera-opstelling, inclusief periscoopcamera met 10x zoom. Het gaat vermoedelijk om een quad-camera met aan de voorkant nog een 32 MP camera voor selfies, hoewel dit alles nog niet officieel bevestigd is. De Huawei P30 Pro wordt op 26 maart onthuld, tegelijk met de Huawei P30 en P30 Lite.

VOG-L29