Huawei is één van de Chinese fabrikanten waar veel van verwacht wordt. Niet alleen in het hogere segment doet Huawei het steeds beter maar ook blijft het trouw aan het middenklasser segment. Waar Huawei eerder dit jaar al een reeks nieuwe smartphone introduceerde is nu de tijd gekomen voor de Nova 3, de opvolger van de Huawei Nova 2. Het Chinese bedrijf heeft nu een teaser van deze aankomende smartphone gedeeld waardoor er weinig tot de verbeelding overgelaten wordt.

Huawei Nova 3

Terwijl een eerdere teaser alleen de achterkant liet zien, toont dit nieuwste beeld ook de voorkant van het toestel. Wie iets compleet nieuws had verwacht komt bedrogen uit. De Nova 3 valt door het ontwerp niet op tussen de rest van de recente Android telefoons. De smartphone is uitgerust met een notch waardoor het van de voorkant gezien veel lijkt op de Huawei P20 Lite, die eerder dit jaar uitgebracht werd. Het toestel is echter wat groter met afmetingen van 157 x 73.7 x 7.3 mm bij een gewicht van 166 gram. Aan de achterzijde zijn twee kleurenopties van het toestel te zien met een felle kleur blauw en goud. Er is bovendien een dubbele camera te zien op de teaser met daaronder de LED-flitser.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Specificaties

Dankzij een eerder keuring bij TENAA weten we nu eigenlijk alles al over het nieuwe toestel. Door de keuring zijn de specificaties vroegtijdig gelekt. Zo is bekend dat er een octa-core grafische processor aanwezig zal zijn welke geklokt is op 2.3 GHz. De processor wordt bijgestaan door 6GB RAM en 64/128GB opslagcapaciteit. Het display is 6.3 inch groot met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. De dubbele camera aan de achterzijde bestaat uit een 16 MP + 24 MP combinatie. Aan de voorzijde is er ook een dubbele camera met 24 MP + 2 MP sensors. De batterijcapaciteit voor de Nova 3 blijft steken op 3.650 mAh wat geen schande is voor een toestel in deze klasse. De Huawei Nova 3 wordt onthuld op 18 juli.

Bron: Weibo