Dat de nieuwe Huawei Mate modellen eraan komen is geen geheim. Over precies een week worden de smartphone aangekondigd tijdens een event in München, Duitsland. Iedere dag is er wat nieuws te melden over de aankomende smartphones van het Chinese bedrijf, zo ook vandaag. Nadat we vrijdag al de UAprof ontdekten van twee Mate modellen is er nu ook versie opgedoken van het Blanc model. Deze codenaam wordt vermoedelijk gebruikt voor de Huawei Mate 10 Pro; het high-end model van de 2017 Mate toestellen. Het document vertelt ons dat de Mate 10 Pro niet wordt uitgerust met een QHD scherm maar met een FullHD scherm, net zoals de andere twee modellen. Een User Agent Profile bestaat uit technische informatie die aangeven wat de mogelijkheden van een toestel zijn.

Blanc

Het model dat we vandaag tegenkwamen draagt het modelnummer BLA-L29. Dit is naar alle waarschijnlijkheid het Blanc model waar al vaker over gesproken is als de Mate 10 Pro. Het User Agent Profile laat zien dat het display een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. Dit is opvallend aangezien eerder door VentureBeat werd gemeld dat het Blanc model uitgerust zou worden met een QHD display met 1440 x 2880 pixels. De FullHD resolutie zou een stap terug betekenen in vergelijking met de QHD resolutie van de Mate 9 Pro. Verder is in het document van vandaag te lezen dat de smartphone op Android 8.0 draait. Dit wordt hiernaast bevestigd door een HTML5Browser benchmark test.

Mate 10 Pro

De Mate 10 Pro is het high-end model uit de serie. De smartphone wordt uitgerust met de nieuwe Kirin 970 chipset en is voorzien van een 5.99 inch display. Met dit scherm gaat Huawei met de trend van het voorkantvullend scherm mee. Dit type scherm kennen we al van de LG G6, Samsung Galaxy S8 en de iPhone X. De Mate 10 Pro wordt verder uitgerust met 6GB RAM, 64GB of 128GB opslagruimte en een grote 4000 mAh batterij.

Codenamen

De afkortingen die Huawei gebruikt in de modelnamen verwijzen naar namen. Zo draagt de Huawei P10 het modelnummer VTR-L29 en werd het intern Victoria genoemd. Voor de nieuwe Mate 10 modellen zijn vier namen genoemd: Alps, Blanc, Rhone en Marcel. Daar kunnen we mogelijk de codenaam Himalaya aan toevoegen. Waarschijnlijk zijn de Mate toestellen van dit jaar vernoemd naar gebergtes zoals te lezen is in het artikel van afgelopen vrijdag. Dit zijn de drie modellen die over een week gepresenteerd gaan worden:

Huawei MateCodenaamModellenResolutie
Mate 10 LiteAlpsALP-L29FullHD
Mate 10HimalayaHIM-L29FullHD
Mate 10 ProBlancBLA-L29FullHD

Huawei en FullHD

Huawei is al langer van mening dat een FullHD resolutie in een smartphone meer dan genoeg is. De CEO, Richard Yu, bevestigde dit in 2014 toen hij aangaf dat het verschil tussen een FullHD resolutie (1080 bij 1920 pixels) en een QHD resolutie (1440 bij 2560 pixels) bijna niet te merken is. Door de komst van VR is Huawei echter overstag gegaan en introduceerde het de QHD resolutie. Of de Mate 10 modellen daadwerkelijk allen uitgerust gaan worden een FullHD resolutie zullen we over een week weten.

BLA-L29

Fotobron: Evan Blass
UAprofs: ALPHIMBLA
HTML5: BLA-L29