De race voor de eer wie de eerste smartphone met 5G technologie op de markt brengt begint volgend jaar al. Talloze bedrijven en fabrikanten investeren tijd en vooral veel geld om deze nieuwe draadloze verbinding zo snel mogelijk te introduceren. Huawei is één van de fabrikanten die op korte termijn een 5G smartphone wil presenteren. Tijdens een presentatie in Shenzhen heeft Huawei aangegeven dat het van plan is om de eerste 5G smartphone al in 2019 te presenteren.

Mate 30?

Huawei is een van die bedrijven die veel middelen hebben geïnvesteerd om de 5G technologie naar de grote massa te brengen. Volgend jaar wordt de wereldwijde uitrol van 5G verwacht en Huawei zal daar klaar voor zijn. Er is niets gezegd over het model dat over 5G ondersteuning zal beschikken. Het enige dat we op dit moment weten is dat het toestel in de tweede helft van 2019 verwacht wordt. Dit betekent dat het in ieder geval niet de P30-serie wordt maar eerder de Mate 30, ervan uitgaande dat dit de naam wordt van het Mate model in 2019.

Een hekel aan je datalimiet?

Onbeperkt internet, sms en bellen bij Tele2

Planning voor 2019

Huawei is bovendien van plan om al eerder in het jaar een mobiele WiFi hotspot te introduceren met ondersteuning van 5G snelheden. Tijdens dezelfde presentatie is bekendgemaakt dat dit apparaat in het tweede kwartaal van 2019 verwacht wordt. De modems voor de Wifi hotspot en smartphone worden door Huawei zelf vervaardigd. Dat de nieuwe smartphones met 5G op de markt komen betekent nog niet direct dat de beloofde snelheden gehaald kunnen worden. In de eerste periode zal het 5G bereik tegenvallen totdat het gehele land bedekt is door de signalen. Op dit moment is er nog geen officiële snelheid voor 5G bekend maar de tests die gedaan zijn wijzen op aanzienlijk hogere snelheden dan 4G.

Bron: Androidauthority