Vorige week werd bekend dat HTC aan een nieuwe budgettelefoon werkt met de Snapdragon 435 chipset. Hoewel de smartphonemaker al enkele jaren achter de feiten aanloopt stopt het nog niet met de introductie van nieuwe smartphones. Een nog onbekende smartphone ontving afgelopen week de Bluetooth certificatie en vandaag heeft het de WiFi-certificatie gekregen. Bovendien is de eerste benchmark van de smartphone gevonden welke bevestigd dat het om een low-end smartphone gaat.

Benchmark en WiFi-certificaat

De HTC smartphone met het modelnummer 2Q7200000 heeft vandaag het WiFi-certificaat ontvangen waardoor een naderende introductie wordt bevestigd. De Bluetooth en WiFi-certificaten worden gebruikelijk vlak voor een introductie gepubliceerd. Uit de WiFi-certificatie komt naar voren dat het toestel op de Snapdragon 435 draait, te herkennen aan de MSM8940 codenaam. Dit is een octa-core processor met een maximale kloksnelheid van 1.4GHz. Verder is duidelijk dat het toestel op Android 8.1 draait, wat mogelijk voor de introductie nog geüpdatet wordt naar Android 9.0.

2Q72

Naast de WiFi-certificatie is vandaag bekend geworden dat de smartphone anderhalf maand geleden al een benchmark heeft doorstaan bij benchmarking website Geekbench. De benchmark laat wederom zien dat de smartphone met de Snapdragon 435 is uitgerust en bovendien uitgerust is met 3GB RAM. Met een single-core score van 684 en multi-core score van 2585 zijn de prestaties vergelijkbaar met smartphones in de budgetcategorie.

Wat de naam van de smartphone is heeft HTC nog niet bekendgemaakt. Op dit moment is er verder nog vrij weinig over de onaangekondigde HTC smartphone bekend. Mogelijk wordt de smartphone nog dit jaar onthuld maar het is ook mogelijk dat het begin 2019 wordt. De recente certificaten vertellen ons echter dat het niet lang meer duurt.

2Q721

Bronnen: GeekbenchWiFi