HTC heeft in de afgelopen jaren een reeks verliezen gemeld en de smartphones in de nabije toekomst zullen dit niet omdraaien. Het in Taiwan gevestigde bedrijf heeft na de piek in 2011 een wereldwijd marktaandeel op de smartphonemarkt overgehouden van minder dan één procent. De hoop is gevestigd op toekomstige technologieën, liet het bedrijf eerder deze maand in een verklaring weten.

Zo blijft het geld pompen in de Vive-branded virtual reality headsets en platform. Met een grote naamsbekendheid en goede verkopen is het Vive misschien wel dat HTC van de ondergang zal redden. Volgens de laatste trademarks die HTC heeft aangevraagd lijkt het erop dat een nieuwe headset eraan komt, de HTC Vive Cosmos.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

HTC Vive Cosmos

Als we de recente trademark aanvragen van HTC mogen geloven dan is een nieuwe HTC Vive VR headset op komst. HTC heeft vlak voor het weekend, op 15 november 2018, bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) bescherming aangevraagd voor de term “Vive Cosmos”. De aanvraag is gecategoriseerd als Nice class nummer 9 met deze omschrijving:

Head mounted display for computer simulated reality; computer hardware; computer simulated reality software; computer simulated reality game software; handheld controllers for use in computer simulated reality environment; optical devices, namely, eye pieces for head mounted displays…

Naast de aanvraag bij het EUIPO is de merknaam ook vastgelegd bij andere bureaus in Zwitserland en Nieuw-Zeeland. Mogelijk dat meer landen zullen volgen als HTC de gebruikelijke strategie volgt voor het vastleggen van merknamen. Hoewel bedrijven zoals HTC vaker merknamen vastleggen zonder deze ooit te gebruiken vraagt HTC over het algemeen niet veel nieuwe merknamen aan. De namen die men aanvraagt worden vaker wel dan niet gebruikt voor nieuwe producten. Een voorbeeld is de HTC Vive Focus waarvan de trademark al enkele maanden voor de officiële introductie aangevraagd werd. Dit geeft het idee dat HTC de Vive Cosmos merknaam heeft vastgelegd om te gebruiken voor een nieuwe headset.

vive cosmos

Afgezien van de registratie van de handelsmerken is er op dit moment geen andere informatie bekend over de headset. Er is niets bekend over de specificaties, kenmerken, details of releasedatum van de HTC Vive Cosmos. Met zo weinig informatie over de headset blijft het gissen wat de nieuwe headset met zich meebrengt. Of het draadloos opladen is of een volledig nieuwe versie van de huidige HTC Vive; er is niemand die het antwoord op deze vraag weet. Naast de Vive Cosmos merknaam heeft het bedrijf eerder ook al de Vive Eclipse merknaam vastgelegd.

Bron: EUIPO