HTC is niet het bedrijf waar mensen over praten, als ze het hebben over een smartphone. Hoewel de telefoons van HTC “ooit” uiterst populair waren, is het marktaandeel van de Taiwainese fabrikant gedaald tot het minimum. Dat wil dus ook zeggen dat HTC nog wel degelijk smartphones produceert, maar in veel kleinere aantallen dan jaren geleden. Het bedrijf heeft nu een tweetal nieuwe smartphones aangekondigd voor de Taiwanese markt, de HTC U19e en HTC Desire 19 Plus.

HTC U19e

De HTC U19e wordt aangedreven door de mid-range Snapdragon 710 van Qualcomm dat wordt geholpen door 6 GB RAM. Voor de opslagruimte is er gekozen voor 128 GB en een batterij van 3.930 mAh levert de benodigde energie. Het display van de middenklasser heeft een formaat van 6.0 inch met een resolutie van 1080 x 2160 pixels en 18:9 aspect ratio. In vergelijking met de HTC U12 Plus is dit een lagere resolutie. Verder heeft dit model een dubbele camera aan de achterzijde, bestaande uit een 12 megapixel camera en een 20 megapixel telelens. De HTC U19e wordt in Taiwan verkocht voor TWD 14,900, omgerekend ongeveer 420 euro.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

HTC Desire 19 Plus

De HTC Desire 19 Plus is net iets goedkoper, met een Taiwanese prijs van TWD 9,990 en omgerekend zo’n 281 euro. Het verschil is vooral te vinden in de chipset. Deze smartphone wordt aangedreven door een MediaTek Helio P35-chipset dat bijgestaan wordt door 4 GB RAM en 64GB opslagruimte. Verder heeft de Desire 19 Plus een drievoudige camera-opstelling aan de achterkant, bestaande uit een 13 megapixel hoofdsensor, een 8 megapixel ultrawijdehoek camera en een 5 megapixel dieptesensor. Voor de Desire 19 Plus heeft HTC gekozen voor een 6.2 inch display dat over een HD resolutie beschikt van 720 x 1440 pixels.

Met het nieuwe aanbod van HTC lijkt het er niet op dat het van strategie verandert. De smartphones van HTC die nu worden aangeboden kunnen simpelweg niet op tegen het competitieve assortiment van Apple, Samsung, Huawei en anderen. Als HTC de smartphonetak weer op de rit wil krijgen, dan zal het toch echt met wat anders moeten komen dan de U19e en Desire 19 Plus.