HTC heeft eind deze week iets nieuws voor ons in petto. Met een teaser gedeeld op Twitter laat het bedrijf weten dat het “Something new for U” beschikbaar stelt voor het grote publiek. Het gaat hierbij vermoedelijk om de HTC U12 Life, een goedkopere versie van de HTC U12 Plus. Het toeval wil dat een onbekende HTC smartphone vandaag is opgedoken in de Geekbench database. Gezien het modelnummer HTC 2Q6E1 gaat het hoogstwaarschijnlijk om de U12 Life welke later deze week officieel gepresenteerd wordt.

HTC U12 Life benchmark

De smartphone met het modelnummer 2Q6E1 heeft de benchmark doorstaan met een Snapdragon 636 chipset. Hoewel de vermelding de sdm660 toont, als afkorting voor de Snapdragon 660, gaat het om de iets minder krachtige processor. Het is een bekend gegeven dat Geekbench deze specifieke processors door de war haalt. De smartphone is vandaag getest met Android 8.1 Oreo. Mogelijk dat het toestel uiteindelijk in de schappen belandt met Android 9.0 Pie, hoewel dat op dit moment nog onduidelijk is. De multi-core score van het HTC toestel blijft steken op 4897 met een single-core score van 1343. Dit is een kleine verbetering ten opzichte van de U11 Life. Deze smartphone is voor het laatst getest met 4148 in de multi-core en 867 in de single-core.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Volgens eerdere geruchten wordt de U12 Life uitgerust met een 6 inch display met FullHD+ resolutie en 18:9 aspect ratio. De smartphone zou volgens AndroidAuthority uitgerust worden met de octa-core Qualcomm Snapdragon 636 chipset, 4GB RAM en 64GB interne opslagruimte (plus microSD-ondersteuning). Dit wordt nu bevestigd door de eerste benchmark van de smartphone. Verder beschikt de U12 Life over een dubbele camera-opstelling aan de achterzijde met 16MP + 5MP-sensoren, autofocus met fasedetectie en 4K-video. Aan de voorkant is een 13 MP camera te vinden met flitser.

htc 2q6E1

Bron: Geekbench