HTC heeft zojuist het nieuwe vlaggenschip geïntroduceerd als opvolger van de HTC 10. De naam? Het komt niet geheel als een verrassing maar de smartphone heet HTC U 11. Zoals bekend is HTC al eerder van de One naam afgestapt, is de M naam ook al afgestoten en nu gaat men over naar de U lijn. De U 11 is de smartphone dat de eerder uitgebrachte HTC U Ultra en HTC U Play bijstaat. De smartphone is vanaf begin juni verkrijgbaar.

HTC U 11

De waterdichte HTC U 11 is vandaag gepresenteerd en na maanden van geruchten is nu duidelijk wat je precies kunt verwachten. De smartphone heeft een Quad HD display van 5,5 inch groot dat beschermd wordt door Gorilla Glass 5. De behuizing is gemaakt van glas terwijl het frame uit metaal bestaat. De achterkant is licht gebogen. Onder de motorkap is de snelle Qualcomm Snapdragon 835 chipset te vinden samen met 4GB werkgeheugen. De opslagruimte is 64GB en de batterij heeft een capaciteit van 3000 mAh. De camera heeft 12 megapixels aan de achterkant en 16 megapixels aan de voorkant. Megapixels kunnen nogal eens verwarrend zijn maar van deze twee camera’s is de camera aan de achterkant beter door de UltraPixel 3 technologie.

Drukgevoelige sensoren

De nieuwste feature, waar de U 11 uniek mee is, zijn de drukgevoelige sensors aan de zijkanten van de telefoon. Met behulp van deze sensoren kun je de smartphone indrukken om een bepaalde actie uit te voeren. Wat je er precies mee kunt doen is nog niet duidelijk maar het is in ieder geval een unieke feature die we nog niet eerder gezien hebben.