De Honor 9X wordt de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Huawei’s submerk. Hoewel het moederbedrijf, en dus Honor zelf ook, onder druk staan van de Amerikaanse sancties, worden er nog steeds nieuwe smartphones gemaakt. En Huawei heeft zelfs officieel aangekondigd dat deze smartphones updates zullen ontvangen. De Honor 9X met de Kirin 810-chipset en pop-up camera wordt op 23 juli onthuld.

Honor 9X

Er is de afgelopen weken al vaker gesproken over de komst van een Honor 9x. De middenklasser krijgt volgens een gelekte afbeelding een pop-up camera om selfies mee te maken. Met de pop-up camera is het de eerste smartphone van Honor dat over deze technologie beschikt. Huawei zelf heeft onlangs de Huawei P Smart Z al geïntroduceerd met dit cameratype, de eerste Huawei smartphone met de pop-up camera. Aan de achterzijde van de Honor 9X is een dual-camera opstelling te vinden inclusief een LED-flitser. En afgaande op de afbeelding is er geen sprake van een fysieke vingerafdrukscanner, wat erop duidt dat een in-display vingerafdrukscanner gebruikt wordt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Dankzij een op Weibo gedeelde poster heeft Honor nu ook bevestigd dat de aankomende Honor 9X-smartphone aangedreven wordt door de nieuwe octa-core HiSilicon Kirin 810-processor. Dit is de laatste chipset in deze categorie, die bovendien is vervaardigd met behulp van het 7nm-proces. De chipset is uitgerust met twee krachtige Cortex-A76 kernen die geklokt zijn op 2,27 GHz en zes energiezuinige Cortex-A55 kernen die geklokt zijn op 1,88 GHz. Dit wordt in de set gekoppeld aan een Mali-G52 GPU voor de grafische verwerking.

De verwachting is dat de Honor 9X in een aantal gradiëntkleuren beschikbaar komt. Een aantal beelden van de retailverpakkingen geven de hint dat een combinatie van wit-blauw mogelijk een van deze kleuren is. Op dit moment is de releasedatum van de Honor 9X nog onbekend en ook is niet zeker of de smartphone in Europa te koop zal zijn.