Met de ogen gericht op Huawei en de ontwikkelingen omtrent de strijd met Amerika, staat het submerk van de Chinese fabrikant vandaag ook in de spotlight. Dat submerk is Honor. De smartphonemaker heeft zojuist twee nieuwe vlaggenschipmodellen aan het assortiment toegevoegd: de Honor 20 en Honor 20 Pro. Het nieuwe aanbod met hoogwaardige camera’s en high-end specificaties geldt als een goedkoper alternatief op de Huawei P30-serie.

Honor 20 en Honor 20 Pro

Nadat Huawei gisteren een hoogtepunt heeft bereikt in de oorlog met de Verenigde Staten, bereikt Honor vandaag ook een hoogtepunt, alleen dan van een ander kaliber. Honor heeft de twee smartphones aangekondigd waar het veel van verwacht in 2019. De Honor 20 en 20 Pro zien er ongeveer hetzelfde uit, omdat ze beide zijn uitgerust met een full-screen ontwerp met ‘punch-hole’ selfiecamera. Beide smartphones beschikken over hetzelfde 6.26-inch FHD+ scherm.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Quad-camera’s

De smartphones zijn voorzien van een glazen achterzijde met een quad-camera in de linkerbovenhoek. Honor heeft uitgepakt met een hoge resolutie hoofdsensor met 48 megapixels, een 16-megapixel ultragroothoeksensor en nog twee extra sensors, onder andere voor het inschatten van diepte en macro-opnames. Het verkoopargument voor de Honor 20 Pro is het grote diafragma van f/1.4. Volgens Huawei zelf moet dit zorgen voor nog heldere foto’s in het donker. Met deze camera-opstelling is de Honor 20 Pro een directe concurrent van de Huawei P30 Pro, hoewel beide smartphones dus onder hoede van Huawei vallen.

Kirin 980-chipset

De Honor vlaggenschiptelefoons worden aangedreven door de Kirin 980-chipset, die gemaakt is op het 7nm-proces. Daarmee is het een geduchte tegenstander van de Snapdragon 855-chipset, die in veel premium Android smartphones te vinden is. De chipset wordt gekoppeld aan 6GB werkgeheugen en 128GB in de Honor 20. Voor de Honor 20 Pro is dit 8GB RAM en 256GB opslagruimte. Verder heeft de Honor 20 een 3.750 mAh batterij, terwijl het Pro-model een batterijcapaciteit heeft van 4.000 mAh. De vlaggenschepen worden geleverd met Android 9.0 Pie met de Magic UI 2.1 interface.

De Honor 20 en Honor 20 Pro worden geleverd in de kleuren Sapphire Blue en Midnight Black. Voor de Honor 20 is een adviesprijs ingesteld van 499 euro, de Honor 20 Pro gaat over de virtuele toonbank voor 599 euro. De lancering van de Honor 20-serie was vooral interessant omdat het slechts een dag volgt na de kennisgeving van Google dat het bedrijf geen diensten meer mag leveren aan Huawei. Dit betekent dat toekomstige Huawei en Honor-apparaten geen toegang meer hebben tot Google-apps en ook geen Android-updates krijgen. De twee nieuwe Honor 20-smartphones zullen daardoor waarschijnlijk de laatste Honor-telefoons zijn die Android-apps en -updates ondersteunen.