Morgen wordt de Honor 10 Youth Edition onthuld maar vandaag kunnen we al de officiële afbeeldingen van de smartphone delen. De 6.2 inch smartphone van het Huawei submerk wordt morgen 21 november tijdens een evenement in Beijing, China officieel gepresenteerd. Zoals de ‘Youth Edition’ naam al aangeeft is het een smartphone voor jongeren, met een dubbele AI-camera aan de glazen achterzijde en beauty selfie modus. Hoogstwaarschijnlijk wordt de Honor 10 Youth Edition in andere landen dan China uitgebracht met de naam Honor 10 Lite.

Specificaties

De nieuwe Honor smartphone met de modelnummers HRY-XXX dook eerder al op bij de Chinese keuringsinstantie TENAA met de volledige specificaties. De smartphone is ook door China Telecom bevestigd waardoor de specificaties bekrachtigd worden inclusief de Chinese adviesprijs. De afmetingen van de Honor 10 Youth Edition zijn 154.8×73.64×7.95 bij een gewicht van 162 gram. Dit zijn de productfoto’s van de Honor 10 Youth Edition.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

honor 10 youth edition

Display en camera’s

De Honor 10 Youth Edition is uitgerust met een 6.2 inch scherm dat ondersteuning biedt voor een FHD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels. Het display met waterdruppel-notch, zoals ook in de Huawei Mate 20, heeft een beeldverhouding van 19.5:9. De inkeping in waterdruppelvorm biedt ruimte voor de frontcamera met 24 megapixels. Aan de achterzijde van de smartphone is een verticaal geplaatste dual-camera te vinden met 13 + 2 megapixel sensors.

Chipset en werkgeheugen

Het toestel wordt aangedreven door de Kirin 710 chipset, een middenklasser processor met 2.2 GHz kloksnelheid. De chipset van de Honor 10 Youth Edition wordt bijgestaan door 4 of 6 GB RAM en het heeft een opslagcapaciteit van 64 of 128 GB. De opslagcapaciteit kan tot maximaal 400GB worden uitgebreid met een microSD kaart. Dit zijn de drie versies:

  • 6GB + 64GB
  • 4GB + 64GB
  • 6GB + 128GB

Standaard wordt het toestel geleverd met Android 9.0 Pie met daarover de EMUI 9 schil. De vingerafdrukscanner is aan de achterzijde geplaatst, de 3.5mm koptelefooningang is onderop te vinden en er is een batterij van 3400 mAh. Door de keuring bij TENAA was al bekend dat er een roze kleur zal zijn maar nu is dus ook een blauwe versie bevestigd. Verder wordt verwacht dat het toestel ook in een aantal gradiënt kleurcombinaties te koop zal zijn. Afgaande op de adviesprijs van 2599 Chinese Yuan is het geen high-end smartphone maar een middenklasser. Omgerekend naar euro’s komt dit ongeveer neer op 327 euro.