Als je mobiele telefoon gestolen wordt dan is dit een vervelende ervaring. Alle gegevens op de mobiele telefoon ben je (tijdelijk) kwijt en je bent niet bereikbaar. Als je aangifte doet van diefstal dan wordt er gevraagd naar het IMEI nummer van de mobiele telefoon. Het IMEI nummer kan de mobiele telefoon identificeren zodat je een grotere kans hebt dat het toestel weer terechtkomt. Als de mobiele telefoon verzekerd is dan vraagt de verzekeraar ook naar het IMEI nummer. Als je niet weet waar je dit nummer kunt vinden dan is het lang zoeken. De beste manieren om het IMEI nummer te vinden:

imei

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Methode 1: toets een nummer in

Als je de mobiele telefoon nog in bezit hebt dan is het IMEI nummer eenvoudig te vinden. Het is verstandig om dit nummer ergens te noteren zodat je het altijd terug kan vinden voor als het nodig is. Er hoeft alleen een nummer ingetoetst te worden. Het is niet nodig om het nummer te bellen. Het wordt direct getoond. Het IMEI nummer is te vinden door dit nummer in te toetsen: *#06#.

Methode 2: Lees de barcode

In het geval van diefstal of als je de mobiele telefoon kwijt bent dan is het niet meer mogelijk om het nummer in te toetsen. Het IMEI nummer wordt ook vermeld op de originele verpakking van de mobiele telefoon. Als je de verpakking nog hebt bekijk dan de zij- of onderkant van de verpakking waar het IMEI nummer weergegeven wordt.

Methode 3: Instellingen Menu (Android)

Het IMEI nummer is ook te vinden in het Instellingen menu. Open de Instellingen app, ga naar Toestel-info en klik op Status. Het IMEI nummer is in dit menu te vinden.

Methode 4: Instellingen Menu (iPhones)

Als je een iPhone hebt en je hebt deze nog in bezit dan is het IMEI nummer in de Instellingen app te vinden. Het nummer kun je vinden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info. Het IMEI nummer is in dit menu te vinden. Als de iPhone niet opstart dan is het IMEI nummer nog te vinden door de iPhone met iTunes te verbinden. In iTunes ga je naar Summary en naar Phone Number om het IMEI nummer te vinden.