Morgen wordt in de Verenigde Staten Presidents’ Day gevierd, een dag dat elk jaar op de derde maandag van februari valt. Om dit te vieren heeft het Russische merk Caviar een aantal gouden iPhones ontwikkeld die echt van goud zijn, zo melden onze vrienden bij LetsGoDigital. Als je van luxe houdt, of niet de deur uitgaat zonder je bling-bling, dan is dit een iPhone die je wilt hebben. Misschien niet een versie met een Amerikaanse president, maar wel een versie met je eigen gezicht of naam erop.

Presidenten edities

Om de Amerikaanse presidentendag te vieren heeft Caviar een aantal portretten van presidenten in een gouden behuizing verwerkt, die eruitzien alsof ze uit Mount Rushmore zijn gesneden. De helden van de exclusieve editie zijn John Kennedy, Abraham Lincoln, George Washington en Franklin Roosevelt. Donald Trump is de grote afwezige. Nadat Caviar een Trump versie van de gouden iPhone introduceerde is dit model nu niet meer verkrijgbaar. De speciale edities met presidenten zijn voorzien van inspiratiequotes die de heren jaren geleden hebben uitgesproken. Zoals de befaamde uitspraak van Abraham Lincoln: “I am a slow walker, but I never walk back.”

Mocht je overwegen om zo’n Limited Edition iPhone met gouden afwerking te kopen, de prijs is misschien wat hoger dan je gewend bent om te betalen voor een smartphone. De Limited Edition iPhones van het bedrijf worden verkocht vanaf een bedrag van 5000 US dollar voor het iPhone XS 64GB model. Daarnaast is er keuze uit 256GB en 512GB geheugen, die uiteraard elk duurder zijn, net als de iPhone XS Max modellen. Of er ook een Rutte-versie komt is nog niet bekend, maar als we mogen gissen dan denken we dat de Nederlandse minister-president nooit op een gouden iPhone te bewonderen zal zijn. Tenzij hij zelf een Caviar editie besteld.

gouden smartphone