GoPro heeft onlangs een instapmodel gepresenteerd met de GoPro Hero maar daar blijft het niet bij. De GoPro Hero7 is al onderweg naar een introductie zo blijkt uit een tweetal recente keuringen. Wie op een volledig nieuw design hoopt zal niet blij zijn met de onthulling dat de Hero7 vermoedelijk hetzelfde ontwerp heeft. Het ligt zelfs voor de hand dat de Hero7 Black een zeer minimale upgrade van de Hero6 Black zal zijn.

Hero7 Black

De nieuwe actiecamera van GoPro krijgt geen nieuwe naam. De recente keuringen van het apparaat tonen aan dat GoPro aan de gebruikelijke benaming vasthoudt en kiest voor Hero7 Black. Zo is de actiecamera vorige maand door het Canadese ISED goedgekeurd onder deze naam met het modelnummer SPCH1. Vermoedelijk was dit niet gewenst aangezien deze keuring snel uit de database verwijderd werd. De screenshot hieronder laat echter zien dat de Hero7 Black wel degelijk gekeurd is inclusief de productnaam en het modelnummer.

SPCH1

Bluetooth certificatie

De vermelding in de Canadese database staat niet op zichzelf. De Hero7 Black dook vervolgens een week later op bij de Bluetooth SIG. Deze keuring toont wederom de Hero7 Black naam met het modelnummer SPCH1. Uit deze certificatie blijkt bovendien dat het apparaat voorzien is van Bluetooth 4.2 ondersteuning.

Bluetooth-GoPro-Hero7

Minimale upgrade

Wat uit dit verhaal op te maken valt is dat de Hero7 Black hetzelfde modelnummer heeft als de Hero6 Black. Het modelnummer SPCH1 komt in beide keuringen naar voren als het modelnummer voor de Hero7 Black terwijl dit ook het modelnummer is van de Hero6 Black. Doordat hetzelfde modelnummer voor beide modellen gebruikt wordt lijkt het erop dat alleen de firmware een update krijgt en de specificaties van beide modellen gelijk zullen zijn. Mogelijk is de Hero7 Black de oplossing voor het bedrijf om de voorraad niet-verkochte Hero6 modellen te verminderen. GoPro staat erom bekend dat het de prijzen van producten verlaagd om de voorraden te verkleinen.

Hetzelfde scenario speelt zich ook af bij de recente gepresenteerde GoPro Hero welke in feitelijk niets anders is dan een GoPro Hero5 met aangepaste firmware. Door een software update is het mogelijk om van de GoPro Hero een GoPro Hero5 te maken, zo ontdekte GetHypoxic. De GoPro Hero (2018) en de GoPro Hero5 Black dragen beiden het modelnummer ASST1. Of dit ook daadwerkelijk voor de Hero7 het geval zal zijn komen we snel achter. De nieuwe generatie van de GoPro camera wordt in september verwacht.

Bronnen: Bluetooth SIGISEDFCC SPCH1