De opvolgers van de Google Pixel 3 en 3 XL staan klaar. Terwijl eerder werd gedacht dat deze modellen ‘Lite’ genoemd zouden worden, is nu bekend dat ze Google Pixel 3a en 3a XL gaat heten. Bovendien zijn ook een aantal specificaties bekendgemaakt door 9to5google, afkomstig van een betrouwbare bron.

Google Pixel 3a en 3a XL

De nieuwe Google Pixel 3a modellen zijn qua omvang niet kleiner, maar ongeveer hetzelfde formaat. Voor de Google Pixel 3a wordt een schermformaat vermeld van 5.6 inch, de Google Pixel 3a XL is uitgerust met een 6.0 inch scherm. Ter vergelijking, de Google Pixel 3 heeft een 5.5 inch display en de Pixel 3 XL een 6.3 inch scherm. Net als de Pixel 3 modellen worden ook de 3a modellen uitgerust met een OLED scherm. Maar de resolutie is wel lager met FullHD+ van 2220×1080 pixels. Dit in vergelijking met de QHD+ resolutie van de Google Pixel 3 modellen. Of dit verschil goed te merken is, is nog maar de vraag.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Wat dat betreft zijn de wijzigingen vooral aan de binnenzijde te vinden, op het gebied van de onderdelen. Er is een Snapdragon 670 chipset aan boord met 4GB RAM. Deze combinatie maakt het mogelijk om de adviesprijs te verlagen. Verder heeft de Pixel 3a een batterij met 3000 mAh capaciteit, 12 megapixel hoofdcamera en een 8 megapixel groothoeklens aan de voorzijde. Beide apparaten ondersteunen 18W snel opladen via USB-C en de 3.5mm koptelefooningang is bij beiden aanwezig. Bij de high-end versies is deze koptelefooningang achterwege gelaten. Verder blijft de opslagruimte steken op 64GB wat voor de meeste gebruikers voldoende is.

De nieuwe modellen worden uitgebracht in de kleuren Clearly White en Just Black maar ook wordt een derde en nieuwe kleur verwacht. Wanneer de nieuwe Pixel smartphones worden verkocht is nog onbekend. Er wordt gesproken over ‘dit voorjaar’, maar aangezien we al enkele maanden in 2019 zitten, ligt het voor de hand dat de twee Pixel’s zeer binnenkort op de markt worden gebracht.