Al langere tijd zijn er geruchten over een mid-range Google Pixel smartphone. Vorig jaar werd bekend dat Google zou werken aan een middenklasse Pixel, voornamelijk bedoeld voor opkomende markten. Maar tijdens de presentatie van de Google Pixel 3 en 3 werd vervolgens niet gesproken over een mid-range smartphone. Dat neemt niet weg dat er verschillende tekenen van leven zijn en Google zomaar op korte termijn een middenklasser zou kunnen aankondigen. De naam Bonito dook al verschillende keren op en nu is dit toestel ook ontdekt op benchmarking website Geekbench.

Google Pixel 3a XL benchmark

Afgelopen nacht is een smartphone met de naam Google Pixel 3a XL getest met daarbij de vermelding van een Bonito moederbord. Het is de eerste keer dat een “Pixel 3a XL” naam online verschijnt en mogelijk is dit zelfs de uiteindelijke naam van het toestel. Hoewel dit een tijdelijk naam kan zijn, of alleen om te testen, wordt het wel degelijk als de productnaam in de benchmark vermeld.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Snapdragon 710 en 4GB RAM

De benchmark bevestigt verder dat het toestel uitgerust is met de Snapdragon 710, wat te zien is aan de Identifier, base frequency en de scores. Waar de Pixel 3 smartphones worden aangedreven door de high-end Qualcomm Snapdragon 845 beschikt deze versie over een mid-range Qualcomm processor. De scores bevestigen verder dat het om een middenklasser gaat. De multi-core score van het Google toestel blijft steken op 4973 met een single-core score van 1640. Verder komt in de benchmark test naar voren dat het met 4GB RAM en Android 9.0 Pie is uitgerust.

De Google Bonito is nu al verschillende keren ontdekt in stukjes code, zoals in een teardown van ARCore 1.5. Ook zijn er al een aantal afbeeldingen gelekt van de middenklasser Pixel. Verder is bekend dat Bonito een tonijnsoort is, wat overeenkomt met de codenamen van de andere Pixel toestellen, die ook naar vissen vernoemd zijn. Verwacht wordt dat de Google Bonito in de eerste helft van 2019 wordt gepresenteerd. Of dat ook met de Google Pixel 3a XL naam gebeurt zal nog moeten blijken.

bonito