Facebook gaat de strijd aan met Tinder en alle andere dating apps. En dat doet het met Facebook Dating. De datingdienst, die de 200 miljoen singles op het sociale netwerk met elkaar zal verbinden, werd vorig jaar mei al aangekondigd. Maar voordat het globaal wordt uitgerold werd de dating-feature eerst in een select aantal landen getest. Colombia kreeg de primeur en enkele maanden later mochten Thailand en Canada met de datingfeature kennismaken. Nu zijn ook de eerste beelden opgedoken van Facebook Dating in het Nederlands.

Hoe het eruit ziet

Facebook Dating is niet officieel beschikbaar in Nederland maar de collega’s van Gratisdatingtips.nl hebben al de hand weten te leggen op beelden die laten zien hoe de dating app eruit ziet. De gedeelde foto’s tonen Facebook Dating in het Nederlands, wat suggereert dat de dienst (ooit) ook in Nederland beschikbaar komt. En als je niet kunt wachten tot je kunt daten op je favoriete sociale netwerk, dan is dit de preview van wat je kunt verwachten:

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Facebook Dating Matches

Hoe het werkt

De foto’s tonen dat Facebook Dating geen aparte app is, maar te bereiken via het menu. Door ‘Dating’ te openen kom je terecht in het hoofdscherm. Hier wordt een ‘Aanbevolen voor jou’-match getoond met daaronder snelkoppelingen naar je matches in Evenementen en Groepen. Door op een profiel te klikken krijg je meer informatie te zien en kun je kiezen voor “Nee, bedankt” of “Geïnteresseerd”. Als je geïnteresseerd bent dan kun je een “Gesprek beginnen”. Klik op een foto en verstuur je bericht. Bij Facebook Dating is een match niet vereist om te kunnen chatten, in tegenstelling tot bij populaire dating apps zoals Tinder.

Facebook Dating Gesprekbegin1024

5 Onderdelen

Facebook Dating bestaat uit vijf onderdelen; het hoofdscherm, Gesprekken, Geïnteresseerd, Datingprofiel en Datinginstellingen. Elk van deze onderdelen spreken voor zich, maar dit is een korte opsomming van de individuele secties:

  1. Hoofdscherm: Aanbevolen matches + matches in Evenementen en Groepen.
  2. Datingprofiel: In te vullen met je gegevens en foto’s.
  3. Geïnteresseerd: Leden die interesse in jou getoond hebben.
  4. Gesprekken: Al je gesprekken met andere leden.
  5. Datinginstellingen: Voor het aangeven van je voorkeuren.

De recente beelden van de datingfeature geven je inzicht in hoe het eruit kan zien als het geïntroduceerd wordt. Mogelijk dat de app tegen die tijd veranderd is, hoewel de tests nu waarschijnlijk al in de laatste fases zitten. Of en wanneer Facebook Dating in Nederland beschikbaar is blijft onbekend. De vertaling naar het Nederlands suggereert echter wel dat de app mogelijk naar meer landen wordt gebracht.