Facebook heeft vorige maand twee slimme speakers onthuld: de Facebook Portal en Portal+. Voornamelijk bedoeld voor video-oproepen zijn de smart displays voorzien van de Alexa spraakassistent om handsfree gebruikt te worden. Het lijkt erop dat de social media gigant aan een derde versie werkt, zo blijkt uit een recente patentaanvraag. Facebook heeft bij het Amerikaanse patentenbureau USPTO bescherming aangevraagd voor het ontwerp van een nieuw type smart display.

Compacte vorm

Het patentenbureau USPTO heeft gisteren een patentaanvraag van Facebook gepubliceerd waarin het ontwerp van een smart display word geclaimd. De aanvraag zelf vond op 21 september vorig jaar plaats maar zoals gebruikelijk voor patenten duurt het een tijdje voordat deze gekeurd en gepubliceerd worden. In het patent met de naam “Display Device” wordt een ontwerp getoond van een nog onbekende smart display. Dit is hoe deze Portal eruit ziet:

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Facebook Portal

Het design waar de claim op wordt gelegd wijkt af van de bestaande Portals. Zo zijn de speakers niet overduidelijk aanwezig en heeft het hierdoor een compactere vorm. Vanaf de voorzijde is alleen het display te zien met daaronder de camera, een ontwerp dat overeenkomt met een tablet. Afgaande op illustraties lijkt het erop dat het smart display aan de zijkanten voorzien is van twee dunne speakers. Aan de achterzijde is een stand geplaatst zodat het toestel bijvoorbeeld op een tafel geplaatst kan worden.

portals

Of de getoonde Portal in het patent daadwerkelijk geïntroduceerd wordt is nog niet bekend. De bestaande Portal’s hebben geleid tot verontwaardiging onder velen, aangezien de Portal data naar Facebook verstuurt. De gewone Portal is voorzien van een 10 inch scherm met 1280 x 800 pixels resolutie, de grotere Portal+ heeft een 15.6 inch display met 1920 x 1080 pixels resolutie. Bij beide modellen volgt de camera beweging en zoomt het automatisch in en uit. Met Smart Sound wordt achtergrondruis geminimaliseerd terwijl de stem van degene die aan het praten is versterkt wordt. De Facebook Portal wordt in de Verenigde Staten verkocht voor 199 dollar en de Portal+ voor 394 dollar.

Bron: USPTO