Met het Mobile World Congress achter de rug, en de vele aankondigingen van nieuwe smartphones, is Huawei een van de enige Android fabrikanten die in 2019 nog geen vlaggenschipmodel heeft geïntroduceerd. Daar hoeven we echter niet meer lang op te wachten. De Chinese fabrikant bevindt zich in een vergevorderde fase om de P30-familie te introduceren als de opvolger van de populaire P20 Lite, P20 en P20 Pro modellen. Terwijl gisteren de persafbeeldingen van de P30 en P30 Pro werden gelekt is nu de tijd gekomen om de Huawei P30 Lite te bewonderen.

Huawei P30 Lite

Zoals de naam van dit model al aangeeft, is het voorzien van minder goede onderdelen dan de P30 en P30 Pro. Dit zien we terug in de afbeeldingen, die redelijk vroeg online zijn gezet door TENAA, de Chinese keuringsinstantie. Terwijl de smartphone nog niet officieel aangekondigd is laat de keuringsinstantie al een aantal live-foto’s van de smartphone zien.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Op de afbeeldingen is de Lite versie direct te herkennen aan het feit dat er een fysieke vingerafdrukscanner is, in vergelijking met de in-display scanner van de P30 en P30 Pro. De fysieke vingerafdrukscanner is in het midden van de achterkant geplaatst, op dezelfde plek als bij de Huawei P20 Lite. Verder zien we aan de achterzijde een triple-camera in verticale opstelling met daaronder een enkele LED-flitser. De specificaties van de camera’s zijn nog niet bekend maar verwacht wordt dat deze van een mindere kwaliteit zijn dan de P30 en P30 Pro camera’s.

De voorkant is moeilijk te bekijken op de foto’s maar als je heel goed kijkt dan is een enkele camera te identificeren aan de voorkant. Dit suggereert dat de P30 Lite, net als de andere twee P30-modellen, een waterdruppel-inkeping heeft. Het display heeft een formaat van 6.15 inch met FullHD+ resolutie. Als we uitgaan van de introducties van de afgelopen jaren dan wordt de P30 Lite zeer binnenkort aangekondigd.

huawei p30 lite