Nokia is de groeibriljant onder de smartphonefabrikanten. Met behulp van de naamsbekendheid van het Nokia merk heeft het bedrijf erachter, HMD Global, in korte tijd miljoenen smartphones verscheept. De rek is er nog niet uit aangezien het bedrijf nog niet eens een echte high-end smartphone heeft uitgebracht. Met de komst van de Nokia 9 PureView komt daar snel verandering in maar ook is een ander model op komst, de Nokia 8.1 Plus. Van deze nog onbekende smartphone zijn nu de eerste afbeeldingen gelekt.

Nokia 8.1 Plus

Niemand minder dan Onleaks heeft in samenwerking met 91Mobiles de eerste beelden van de smartphone gedeeld. Wie een blik op de beelden werpt valt direct iets op; de in-screen camera. Na Huawei, Samsung en Motorola komt dus ook Nokia met een camera verwerkt in het display. Zoals de afbeeldingen laten zien, heeft de Nokia 8.1 Plus een groot scherm met een uitsparing voor de selfie-camera in de linkerbovenhoek. Dankzij het ontwerp met de in-screen camera heeft de smartphone dunne randen aan de zijkanten en is er bovendien ook geen inkeping aan de bovenzijde. De kin, oftewel de onderste rand, is iets dikker maar het geheel toont een randloos design wat liefhebbers waarderen. Het scherm meet 6.22 inch met vermoedelijk een FullHD+ resolutie.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Dual-camera en Android One

Aan de achterzijde is een dual-camera te vinden met Zeiss branding en daaronder de vingerafdrukscanner. Dit betekent dat er geen in-display vingerafdrukscanner wordt gebruikt bij dit model. De achterzijde bestaat uit een glazen paneel en verder is ook de Android One branding te zien. Zoals gebruikelijk draait ook deze Nokia telefoon op Android One, de kale versie van Android met tijdige updates.

Aan de bovenkant heeft de Nokia 8.1 Plus een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, terwijl aan de linkerkant de volumeknop en aan/uit-knoppen te vinden zijn. De USB Type-C-poort bevindt zich onderaan, op de normale plek, samen met de speakers en microfoon connector. Het toestel meet 156.9 x 76.2 x 7.9 mm, maar de dikte neemt toe tot 9.5 mm als de camerabobbel meetelt. Al met al een interessant smartphone van Nokia; de eerste van het bedrijf met een in-screen camera. Bekijk de video hieronder voor een volledige blik op de Nokia 8.1 Plus.