Iedereen heeft het wel eens meegemaakt; je wilt bellen maar opeens staat er de melding “doorschakelen met voorwaarden actief”. Wat betekent dit en hoe kun je dit oplossen?

Wat het betekent

De melding doorschakelen met voorwaarden actief verschijnt bij veel smartphones als er gebeld wordt naar een ander nummer. Dit is compleet normaal. Doorschakelen met voorwaarden actief betekent dat het gesprek wordt doorverwezen naar een ander nummer.

Gesprek is niet mogelijk

Het is ook mogelijk dat doorschakelen met voorwaarden actief getoond wordt als het gesprek niet mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als het nummer dat je belt in gesprek is of onbereikbaar. Het is ook mogelijk dat de persoon die je probeert te bellen een doorschakeling geactiveerd heeft. Als de melding bij één telefoonnummer getoond wordt dan ligt het niet aan je eigen telefooninstellingen maar aan die van de ander.

Hoe je het oplost

Het is niet altijd duidelijk waarom de melding tevoorschijn komt. In de meeste gevallen is het niet op te lossen op je eigen telefoon maar ligt het aan de instellingen van de ander. Als het echter bij elk nummer dat je belt getoond wordt dan kun je proberen om de telefoon opnieuw op te starten. Voor sommige gebruikers is dit voldoende om het probleem op te lossen.

Doorschakelen uitzetten

Doorschakelen is in te stellen in de Instellingen app. Als je dit gedaan hebt dan is doorschakelen weer via de Instellingen app uit te schakelen. Als dit niet werkt dan kun je proberen het doorschakelen uit te zetten door te bellen naar ##002#. Dit is een opdrachtcode waarmee je alle doorschakelingen uitzet.