Dat Huawei sterk aan het groeien is zal niemand ontkennen. De smartphonemaker vecht met Apple om de tweede plek op de wereldwijde markt, achter het succesvolle Samsung. Van de top drie smartphonefabrikanten hebben Samsung en Apple al een eigen accessoirelijn maar Huawei nog niet. Daar komt binnenkort verandering in volgens Chinese bronnen. Huawei is namelijk van plan om een eigen “Made for” lijn op te zetten. Een recente trademark aanvraag vertelt ons dat deze lijn mogelijk Design for Huawei genoemd gaat worden.

Design for Huawei

Huawei heeft op 27 december 2017 een aanvraag bij het EUIPO gedaan voor het beschermen van de term “Design for Huawei”. De aanvraag geeft verder een algemene omschrijving waarin beschreven wordt dat het voor veel verschillende producten gebruikt kan worden. De aanvraag voor de bescherming is niet alleen in de EU gedaan maar in meerdere landen waaronder Maleisië.

“Mobile phones; smartphones; computers; laptop computers; tablet computers; computer hardware…”

In lijn met de recente geruchten over een eigen accessoirelijn ligt het echter voor de hand dat de accessoires onder de noemer “Design for Huawei” gaan vallen. Een eigen lijn heeft het voordeel dat het een extra bron van inkomsten inleidt waarin Huawei niet meer samenwerkt met accessoiremakers maar dit zelf gaat verzorgen. Het is echter ook mogelijk dat producten geschikt voor Huawei smartphones eerst gecertificeerd dienen te worden door het Chinese bedrijf.

Het eerste product dat volgens de Chinese bronnen geleverd gaat worden in de nieuwe lijn accessoires is een USB-C naar HDMI adapter voor de Mate 10 modellen. De Huawei Mate 10 is de laatste toevoeging aan het assortiment smartphones. In Nederland kun je de Huawei Mate 10 Pro en Mate 10 Lite kopen.

designforHuawei

Bron: EUIPO