Huawei werkt aan een nieuwe budgettablet, vermoedelijk genaamd de Mediapad C5. De nieuwe tablet van de Chinese fabrikant is nog onaangekondigd. Met de codenaam Monet zijn er twee varianten van de tablet; een Wifi only versie en een versie met Wifi en ondersteuning voor mobiele netwerken. Gezien de specificaties gaat het om een budgetmodel. Het toestel draagt de modelnummers MON-XXX. De versie met alleen Wifi ondersteuning draagt het modelnummer MON-W19 terwijl de variant met ondersteuning voor Wifi en mobiele netwerken het modelnummer MON-AL19(B) heeft.

Specificaties

De Huawei Mediapad C5 is een tablet met 8 inch scherm dat uitgerust is met een resolutie van 1200 x 1920 pixels, zo blijkt uit een UAprof document op de website van Huawei. Deze documenten tonen niet altijd de juiste gegevens maar in het geval van deze resolutie zou het mogelijk kunnen zijn. Deze combinatie van schermgrootte en resolutie is bijvoorbeeld terug te vinden in de Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Voor de rekenkracht bouwt de Monet tablet op de MSM8940 processor van Qualcomm, bij het publiek bekend onder de naam Snapdragon 435 chipset. Dit is een octa-core processor met 1.4 GHz kloksnelheid en gemaakt met het 28 nm productieproces.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De firmware van de onaangekondigde tablet toont aan dat de tablet niet op het recente Android 8.0 Oreo draait maar het oudere Android 7.0 Nougat. Dit zien we wel vaker onder budgetmodellen. Deze zijn niet altijd voorzien van de laatste versie van het Android besturingssysteem. Mogelijk dat de tablet voor de introductie echter nog een update naar Android 8.0 ontvangt.

Huawei C5
Vertaald uit de HEX code: Huawei Tablet C5

Het lijkt erop dat Huawei al langer aan deze tablet werkt waardoor niet met zekerheid te zeggen valt wanneer de tablet daadwerkelijk op de markt gebracht wordt. Inmiddels heeft de tablet al verschillende keuringen doorstaan die benodigd zijn om het product op de markt te brengen. Een introductie lijkt daardoor aanstaande. Er zijn nog geen afbeeldingen van de onaangekondigde tablet gepubliceerd. Eerder dit jaar introduceerde Huawei de Mediapad M5 modellen met 8.4 en 10.8 inch grote displays. Mogelijk dat de Monet de compacte versie wordt die met een lagere prijs in de budgetcategorie te vinden zal zijn.

mon-w19

Bronnen: UAPROFCMIITBluetooth SIG