Met IFA2018 achter de rug kijken we weer vooruit naar wat komen gaat. De eerste smartphones die verwacht worden zijn de twee Google Pixel’s en de LG V40 ThinQ, alle drie draaiend op de Snapdragon 845 chipset van Qualcomm. Geïntroduceerd in de Samsung Galaxy S9 is dit de high-end chipset die in de meeste premium Android smartphones te vinden is. De opvolger, genaamd de Snapdragon 855, is volgens geruchten al vanaf juli in de massaproductie fase. Een recente test bij benchmarking website Geekbench toont mogelijk de eerste resultaten van deze nieuwe chipset.

Msmnile

Een Android toestel met de naam “QUALCOMM msmnile for arm64” is vandaag opgedoken in de database van Geekbench. Met de msmnile processor en 6GB RAM onder de motorkap haalt het toestel een uitzonderlijk hoge score voor een Qualcomm processor. Dit doet vermoeden dat het om de Snapdragon 855 chipset gaat. Met een score van 3697 in de single-core en 10469 in de multi-core stevent het toestel af op een gelijke score als die van de Apple A11 bionic chipset. Bovendien is aan de Identifier te zien dat het om een chipset gaat die nog niet eerder getest is in Geekbench.

  • MsmNile: ARM implementer 81 architecture 8 variant 13 part 2052 revision 14
  • SDM845: ARM implementer 81 architecture 8 variant 6 part 2050 revision 13

Met de scores die vandaag door dit toestel gehaald zijn lijkt het erop dat er een krachtige chipset van Qualcomm op komst is, waarschijnlijk de Snapdragon 855. Ter vergelijking, de msmnile behaalt ongeveer anderhalf keer de single-core score van de Snapdragon 845 en een multi-core score die ongeveer 17 procent hoger is. Naast de test bij Geekbench is hetzelfde toestel ook al eerder getest in de HTML5 benchmark. Als dit daadwerkelijk de Snapdragon 855 is dan staat de Android-liefhebber wat moois te wachten in 2019.

msmnile

Bron: HTML5Geekbench