Een Asus smartphone met het modelnummer I01WD is getest door de FCC. En zoals vaker gebeurt, komen hierdoor wat meer specificaties op tafel te liggen. Het modelnummer I01WD is vermoedelijk van de Asus Zenfone 6 of 6Z, de smartphone van het Taiwanese bedrijf die volgende maand gepresenteerd wordt.

Snapdragon 855-chipset

De verwachte smartphone van Asus heeft gisteren de FCC-certificering ontvangen. Na deze certificatie worden verschillende documenten gepubliceerd die meer informatie geven, onder andere over de straling. In de meeste documenten staat niets bijzonders vermeld, maar in een van de documenten wordt de SM8150-processor genoemd. En dat is dus de Snapdragon 855-chipset. De Asus Zenfone 5 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636-chipset terwijl de Zenfone 5Z uitgerust is met de Snapdragon 845-chipset. Hierdoor ligt het dus meer voor de hand dat het modelnummer I01WD bij de Asus Zenfone 6Z hoort.

Dual-camera

In een van de documenten met informatie over het FCC-label wordt bovendien een simpele tekening van de smartphone getoond. Hierop is een dubbele camera te zien, met daaronder de vingerafdrukscanner. Het lijkt er dus op dat de Asus Zenfone 6 geen in-display vingerafdrukscanner krijgt, maar een traditionele scanner op de achterkant. Verder komt uit de documenten naar voren dat het toestel over dual-sim functionaliteit beschikt en 18W opladen.

Benchmarks

De smartphone met het modelnummer I01WD is eerder ook al in een tweetal benchmarks gespot. Daarin komt naar voren dat het over 6GB RAM beschikt en 128GB interne opslagruimte heeft. Hoewel de schermgrootte niet bekend is, toont een van deze benchmarks een FullHD+ resolutie van 2340 x 1080 pixels. De Asus Zenfone 6 wordt op 16 mei in Valencia onthuld.