Asus heeft gisteravond de nieuwe toevoeging aan de ZenFone-serie aangekondigd. De smartphone, genaamd ZenFone 6, beschikt over een inventieve camera-oplossing, vergelijkbaar met de camera van de Samsung Galaxy A80. Het onderdeel kan voor 180 graden gedraaid worden, om zo als frontcamera of hoofdcamera te dienen.

ZenFone 6

In tegenstelling tot eerdere jaren is er dit jaar geen ‘Z’-versie van de ZenFone 6, maar heeft de Taiwanese fabrikant ervoor gekozen om het bij één model te houden. Het nieuwe toestel is uitgerust met een groot 6.4-inch scherm met een resolutie van 2220 × 1080 pixels. Aan de binnenkant is de ZenFone 6 voorzien van de krachtige Snapdragon 855-chip dat gekoppeld is aan 6GB of 8GB werkgeheugen en 64GB, 128GB of 256GB opslagcapaciteit. Dit geheugen is afhankelijk van de versie die je koopt, waarbij de prijs hoger wordt naarmate het geheugen toeneemt. Het toestel heeft verder een forse batterij van 5.000 mAh, stereo speakers en een 3.5mm koptelefooningang.

Roterende camera

Het roterende camera-onderdeel is voorzien van een dual-camera. Deze camera kan dus als hoofdcamera gebruikt worden, op de achterzijde, maar door te roteren ook als frontcamera. De hoofdsensor heeft een resolutie van 48 megapixels, de tweede camera 13 megapixels maar deze maakt foto’s in 125 graden. Dankzij de camera-oplossing is het mogelijk om vanuit verschillende hoeken foto’s te maken. Daarvoor hoef je de camera maar iets naar onder of boven te plaatsen, om zo de perfecte hoek te vinden.

De ZenFone 6 gaat voor 500 euro over de toonbank. Dit is de goedkoopste versie met een werkgeheugen van 6GB en opslaggeheugen van 64GB. De variant met 128GB gaat 50 euro extra kosten, terwijl de versie met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagcapaciteit 600 euro kost. Het is nog onduidelijk wanneer de ZenFone 6 in Nederland beschikbaar is.