Samsung’s Galaxy Fold domineert de headlines; soms in het nieuws goed, soms slecht. En binnenkort komt Huawei met de Mate X op de markt. Wanneer kunnen we de eerste opvouwbare telefoon van Apple verwachten? Er zijn geruchten dat Apple aan de dergelijk model werkt, maar het Russische merk Caviar neemt alvast een voorschot op deze vermoedens. Zij hebben namelijk het concept van de iPhone Z geïntroduceerd; de opvouwbare Apple smartphone, alleen net wat anders dan je zou verwachten.

iPhone Z

Caviar is geen onbekende als het aankomt op prachtige beelden en innovatie ontwerpen. Zo heeft het Russische bedrijf tientallen bijzondere iPhones in de aanbieding, volledig ontworpen om als ‘Royal Gift’ over de toonbank te gaan. De makers van de exclusieve smartphones zijn op het idee gekomen om het concept iPhone Z te noemen op basis van het ontwerp. Half opengevouwen neemt het namelijk de vorm van een Z aan. Het concept toont hoe de opvouwbare smartphone van Apple eruit kan zien, hoewel het gewaagde ontwerp niet zomaar onder Apple’s naam op de markt zal verschijnen.

Twee keer vouwen

Het iPhone Z-concept bestaat uit een Apple smartphone dat niet één keer, maar twee keer gevouwen kan worden. Opgevouwen is het formaat vergelijkbaar met de huidige iPhone line-up, opengevouwen is het een grote tablet. Het is de opvouwbare telefoon á la Galaxy Fold, alleen dan met een extra vouw. Dit concept laat zien hoe de toekomstige iPhone eruit kan zien, als Caviar de smartphone mocht ontwikkelen. Hoewel het een aantal gelikte afbeeldingen zijn verwachten we niet dat Apple dit concept overneemt, want dan zou Apple niet meer op veilig spelen. En dat is iets wat Apple de laatste jaren wel gedaan heeft.