Valentijnsdag 2019 is een drukke dag voor de Twitteraars bij Xiaomi. Terwijl de officiële Twitter-account van het bedrijf klaagt over het feit dat geen van de fans een liefdesbrief heeft gestuurd, deelt de Senior Vice President een aantal prachtige afbeeldingen van de Mi 9. Iets meer dan een week voor de officiële presentatie van het nieuwe model toont Xiang de Xiaomi Mi 9 in volle glorie, maar alleen vanaf de achterzijde.

Triple-camera

Nadat het bedrijf eerder via Twitter al een teaser-afbeelding van de Mi 9 deelde is het nieuwe model nu wat duidelijker te zien. In een reeks productrenders wordt de nadruk gelegd op de afwerking, hoewel we ook een goed beeld krijgen van de camera-opstelling. Volgens Xiang heeft de Chinese fabrikant een zogenoemde “nano-level holografische lasertechnologie + dubbellaagse nano-coating” gebruikt om de unieke kleur te creëren. Dankzij de kleurwijzigingen over de gehele lengte en breedte heeft het veel weg van de kleurgradiënten die we tegenwoordig vaker zien bij smartphones van Huawei, Oppo en Samsung.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

Triple-camera

Als we verder kijken dan de afwerking dan zien we een verticale triple-camera met daaronder de LED-flitser. Een opvallend detail is de ring om de bovenste camerasensor, maar uit de beperkte informatie is niet af te leiden waardoor deze bedoeld is. Uitgaande van de eerste teaser en geruchten is de hoofdcamera een normale sensor met 48 megapixels. De tweede camera is een wijdehoek lens met 12 megapixels en de derde sensor zou bestaan uit een time-of-flight dieptesensor.

Tegelijk met het delen van de Mi 9 foto’s bevestigt de Senior Vice President ook de datum van de onthulling. De productlancering vindt plaats op 24 februari, waarschijnlijk in Barcelona. Over anderhalve week wordt daar het Mobile World Congress gehouden, ook wel afgekort tot MWC 2019. Tijdens dit evenement zullen we ook meer te weten komen over de specificaties van de Mi 9.