De nieuwste Apple smartphones, de iPhone XS en iPhone XR, zijn geen goedkope toestellen. Van alle verkrijgbare smartphones zijn dit zelfs de duurste modellen die je kunt kopen. Dankzij de oplopende prijzen van de iPhones beginnen steeds meer consumenten zich af te vragen of een overstap naar Android misschien niet beter is. Voor de helft van het geld ben je immer voorzien van een nieuwe Samsung Galaxy A80 of A70. En dan zijn er naast Samsung nog goedkopere alternatieven.

Maar als je niet zonder iOS kunt én minder wilt uitgeven voor een iPhone, dan kom je al snel uit bij de iPhone 8 (Plus). Zelfs oudere modellen zoals de iPhone 8 zijn nog steeds vrij duur wanneer je ze nieuw koopt, tenzij je deze als refurbished koopt. Het is tweedehands, maar zo goed als nieuw, en dat voor een fractie van de prijs. Dit zijn de 8 voordelen van een refurbished iPhone 8 (Plus):

Uitgelicht: aanbieding van de dag

1. Je bespaart geld

De eerste en belangrijkste reden waarom je voor een refurbished iPhone 8 kiest is de prijs. Als een model uit de vorige generatie betaal je sowieso al minder voor dit model, als refurbished gaat daar nog een bedrag vanaf. In vergelijking met de nieuwste iPhone modellen bespaar je dus veel geld, en helemaal als je voor refurbished gaat.

2. Het is beter dan tweedehands

Een tweedehands iPhone 8 kopen is het goedkoopst als je dit via Marktplaats of een andere tweedehandswebsite doet. Maar of het slim is? Dat is een andere vraag. Smartphones die via deze websites worden verkocht zijn niet gecontroleerd, dus je weet nooit of je een kat in de zak koopt, oftewel een iPhone 8 met niet-zichtbare gebreken.

3. De keuze is hetzelfde

Of je nu nieuw koopt, of als refurbished: de keuzemogelijkheden zijn gelijk. Wil je een iPhone in het rood met 256GB opslagruimte? Of in het zwart met 64 GB? De refurbished Apple iPhone 8 is alle mogelijke kleuren en opslagvarianten verkrijgbaar.

4. Alle onderdelen zijn origineel

Smartphones die verkocht worden als refurbished zijn voorzien van originele Apple onderdelen. Geen goedkope imitatiemerken en geen merkloze onderdelen; in Nederland worden refurbished iPhone toestellen alleen verkocht met originele onderdelen. Tenminste, als je een betrouwbare verkoper kiest.

5. Voorzien van het ‘keurmerk refurbished’

De grootste leveranciers van refurbished iPhones hebben jaren gewerkt aan een nieuw keurmerk, genaamd het toepasselijke ‘keurmerk refurbished’. Met dit keurmerk geven de aangesloten verkopers de garantie dat de Apple iPhones die zij verkopen voor 100% zijn nagekeken en volledig gereviseerd.

6. Niet van nieuw te onderscheiden

In de meeste gevallen is een iPhone 8 of iPhone 8 Plus refurbished niet van nieuw te onderscheiden. Het is dan ook geen iPhone 8 van lage kwaliteit, maar een zo-goed-als-nieuw model: geen diepe krassen, geen beschadigingen en geen barsten in het scherm. Refurbished gaat verder dan tweedehands, het is bijna nieuw, maar net niet helemaal.

7. Geen abonnement

Heb je al een sim only abonnement? Of ben je klaar met de maandelijkse kosten van een toestelkrediet? Alle refurbished iPhones die je kunt kopen zijn als los toestel verkrijgbaar. Met andere woorden, een eenmalige betaling zonder maandelijkse kosten en hierdoor is een krediet dus niet nodig.

8. Tot 24 maanden garantie

Garantie op een tweedehands iPhone? Dat had je waarschijnlijk niet verwacht. Bij een refurbished iPhone staan de verkopers achter de kwaliteit van het ‘tweedehands’ model dat ze leveren. En met deze kwaliteit durven ze het aan om tot 24 maanden garantie te geven. Als je refurbished iPhone 8 in deze periode mechanische gebreken vertoont, dan valt dit gewoon onder de garantie, zoals dit bij een nieuwe iPhone 8 ook het geval is.