Hoe vaak heb jij de telefoon iedere dag aan de lader? Er zijn manieren om dit aantal te verminderen zodat de batterij van je smartphone langer meegaat. Vooral als je de telefoon veel gebruikt kan het schelen als je de volgende tips toepast. De telefoon kun je dan langer gebruiken en hoeft zo minder vaak aan de lader. Laat de batterij van je smartphone langer meegaan door deze tips toe te passen:

1. Zet trillen uit

Als je de batterij wilt sparen dan is dan is het handig om trillen uit te zetten. De telefoon verbruikt meer energie als deze trilt. Dit is zelfs meer dan bij het gebruik van de speaker. Je kunt ervoor kiezen om alleen geluiden te gebruiken maar ook kun je geluid en trillen beiden uitschakelen. Zet trillen uit en verlaag het volume als je niet op wilt vallen als je gebeld wordt.

Uitgelicht: aanbieding van de dag

2. Stop downloads op de achtergrond

De telefoon download niet alleen programma’s als je dit toestaat maar ook op de achtergrond. Terwijl je de telefoon niet gebruikt is de telefoon nog altijd bezig met het downloaden van data. Dit verbruikt energie waardoor de batterij sneller leegloopt. Schakel automatische download uit zodat de batterij minder snel leeg loopt.

3. Zet Bluetooth uit

Een grote stroomverbruiker op een telefoon is Bluetooth. Het wordt gebruikt om apparaten draadloos met elkaar te verbinden. Een voorbeeld hiervan is de Bluetooth verbinding tussen de telefoon en de carkit in de auto. Als je Bluetooth niet gebruikt is het niet nodig om het aan te laten staan. Schakel het uit om de batterij te besparen.

4. Zet de vliegtuigmodus aan

Als je de telefoon even helemaal niet nodig hebt schakel dan de vliegtuigmodus in. Er wordt dan geen contact gezocht met de zendmast voor een signaal. De connectiviteit met 3G en 4G verbruikt veel van de batterij. Let er wel op dat je niet gebeld of ge-sms’t kunt worden en internet het ook niet doet.

5. Zet Wifi uit

Als je geen Wifi signaal gebruikt dan zoekt de telefoon nog steeds naar een Wifi signaal. Dit kost energie. Door Wifi uit te schakelen zoekt de telefoon niet constant naar het signaal. Wifi kan uitgeschakeld worden in de instellingen app.

6. Verlaag de helderheid

De helderheid van het scherm kan aangepast worden zodat het scherm donkerder of lichter wordt. Hoe lichter het scherm, hoe meer er van de batterij gevraagd wordt. Verlaag de helderheid door de “Brightness” aan te passen in de instellingen van de telefoon.

7. Schakel push berichten uit

Push berichten zijn ervoor bedoeld om je op de hoogte te houden. Dit kunnen nieuwe e-mails zijn maar ook nieuwsberichten verstuurd door nieuws apps. Iedere keer dat je een push bericht ontvangt wordt er meer van de batterij verbruikt. Schakel daarom de push berichten uit.