In oktober is het zover. Dan lanceert Google de nieuwste smartphones in de Pixel-serie. Hoewel het bedrijf nog niet lang geleden de Pixel 3a en 3a XL introduceerde, staan de opvolgers dus alweer klaar. Het gaat om de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL. Van dit laatste model zijn nu ook de onofficiële renders opgedoken, inclusief een 360-graden video waarin het design wordt getoond. De website Pricebaba heeft in samenwerking met Twitter-gebruiker @OnLeaks de beelden van de smartphone online geplaatst.

Pixel 4 XL

Nadat @OnLeaks eerder al een aantal renders van de Pixel 4 aan de wereld toonde, is het deze keer het volledige ontwerp van de grote broer, de Pixel 4 XL. Zoals je aan de renders kunt zien, is het ontwerp van de Pixel 4 XL vrijwel hetzelfde als het Pixel 4-design. Opvallend aan het design is vooral de dikke rand aan de bovenzijde van het scherm: geen notch en geen punch-hole camera. Deze bovenste rand lijkt een dubbele camera te hebben, evenals twee onbekende sensoren en een speaker. Het scherm zelf behoudt de hoge beeldverhouding en het heeft ongeveer een grootte van 6,25-inch. Dit is de 360-graden video van de Pixel 4 XL:

Uitgelicht: aanbieding van de dag

De Google Pixel 4 zou een scherm krijgen met een grootte van 5.6 tot 5.8-inch. In vergelijking met de voorgangers krijgen de Google Pixel 4 en 4 XL dus iets grotere schermen, ongeveer 0.1 tot 0.3-inch groter en hebben ze geen grote notch. De afmetingen van de Google Pixel 4 zijn 147.0 x 68.9 x 8.2 mm, terwijl de grotere Pixel 4 XL het moet doen met afmetingen van 60.4 x 75.2 x 8.2 mm. Voor beide modellen geldt een dikte van ongeveer 9.3 mm ter hoogte van de camerabobbel aan de achterzijde.

Al deze specificaties van de Pixel 4-modellen zijn nog niet door Google bevestigd. Waarschijnlijk horen we er pas meer over tijdens de officiële presentatie, waarvan de datum op dit moment nog onbekend is. Naar verwachting zal Google de twee nieuwe vlaggenschipmodellen in oktober aankondigen.